Germania: "Cenzură" privind tremuratul lui Merkel

Angela Merkel
Angela Merkel

Un celebru cotidian din germania vorbește despre ”cenzură” în ceea ce o privește pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei. 

Cotidianul cel mai citit din Germania, Bild, a adus în discuţie vineri "cenzura" din cadrul partidului conservator CDU al cancelarului german, Angela Merkel, cu privire la episoadele de tremurat inexplicabile a căror victimă a fost aceasta în ultima lună, relatează AFP.

Pe site-ul său, jurnalul a comentat faptul că Uniunea Creştin-Democrată (CDU) se poartă "de parcă Angela Merkel nu a avut niciodată trei episoade de tremurat"

În timp ce presa germană şi internaţională îşi pune întrebări legate de starea de sănătate a cancelarului, jurnalul puternicului grup de presă Axel Springer a dezvăluit că aceste incidente sunt "un subiect tabu" în rândul CDU.

Partidul pe care Angela Merkel l-a condus până în decembrie nu consideră necesar să le includă în revista presei trimisă în fiecare dimineaţă tuturor responsabililor săi.

Aceste "misterioase crize de tremurat", după cum scrie Bild, sunt, totuşi, "subiectul numărul unu din presa germană".

Angela Merkel împlinește 65 de ani 

Joi, Angela Merkel, care va împlini 65 de ani în câteva zile, a stat aşezată în timpul ceremoniei de primire a omoloagei sale daneze, Mette Frederiksen, la o zi după ce tremurase în mod vizibil în public, pentru a treia oară în ultimele trei săptămâni.

Cancelarul, la putere de 14 ani, a dat asigurări miercuri că se simte "foarte bine".

Ea a atribuit incidentul unei reacţii psihosomatice legate de anxietatea suscitată de prima criză impresionantă de tremurat, petrecută în urmă cu peste o lună.

Potrivit Bild, Angela Merkel a efectuat controale medicale aprofundate, în special de sânge, după un prim incident în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, pe care ea l-a pus pe seama unei deshidratări legate de căldura puternică de la acel moment de la Berlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel