Germania vrea carte de identitate pentru imigranți

Germania dorește să controleze prezența refugiaților în teritoriul său prin introducerea unei cărți de identitate pentru imigranți. Informația este dată de ministrul de interne german Thomas de Maiziere.

Această „carte de identitate” va permite „evitarea înregistrărilor duble„ frecvente până acum, va facilita activitatea autorităților și va permite să fie „mai bine recunoscute persoanele care încearcă să mintă cu privire la identitatea lor”, a explicat ministrul conservator. 

Pe cartea de identitate vor figura numele, data nașterii, amprentele digitale, țara de origine, precum și informații legate de cererea de azil, de calificările profesionale sau sănătatea refugiatului. Fără respectivul document, aceștia nu vor putea primi ajutorul ce li se cuvine în conformitate cu dreptul de azil și nici să-și continue procedura de azil, a precizat ministrul.

După ce și-a deschis larg frontierele în fața refugiaților, Germania și-a înăsprit în ultimele săptămâni condițiile pentru primirea de refugiați, inclusiv sirieni.

Această măsură este luată întrucât sunt refugiați care sosesc în Germania fără acte sau cu acte de identitate false. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel