Germania are cea mai mică rată a natalității din Europa

17
17

Deși are o economie puternică și orașele sale au cele mai bune condiții de locuit din Europa, populația Germaniei scade semnificativ. Are cea mai mică rată de natalitate din Eurpa și una din cele mai mici din lume.Conform biroului național de statistică, anul trecut în Germania s-au născut mai puțini copii decât oricând în istorie.

 Experții în studii demografice și planificare familială au păreri diferite în ceea ce privește motivul pentru care femeile din Germania nu mai fac copii. Însă cu toții sunt de acord cu un lucru: viitorul demografic al Germaniei este foarte instabil. În aceste condiții forța de muncă se va diminua, populația bătrână va fi mai numeroasă, iar tinerii vor munci mai mult pentru a susține economia țării.

Femeile intervievate pentru acest subiect au afirmat că ar fi vrut să facă mai mulți copii dar și-au terminat studiile abia la 30 de ani, apoi au vrut să muncească câțiva ani pentru a strânge bani, iar după 35 de ani, când s-au hotărât să aibă copii, le-a fost foarte greu să mai rămână însărcinate.

Guvernul a luat multe măsuri în această privință, însă fără succes. Sociologii cred că este nevoie de un alt tip de abordare a problemei.  Trebuie să se creeze legături mai puternice între familie și locul de muncă. În multe părți din Germania, părinții se plâng că nu au acces la servicii pentru îngrijirea copiilor. Majoritatea școlilor termină programul mai devreme decât oriunde altundeva în Europa, în jur de ora 11:00 a.m., iar asta îngreunează sarcina femeilor de a combina familia cu munca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel