Germania Angelei Merkel cere eliberarea imediată a opozantului Navalnîi

Germania Angelei Merkel cere eliberarea imediată a opozantului Navalnîi
Germania Angelei Merkel cere eliberarea imediată a opozantului Navalnîi

Ministrul de externe german Heiko Maas a cerut marţi eliberarea imediată a opozantului Aleksei Navalnîi, calificând pedeapsa cu închisoarea în cazul opozantului Kremlinului drept o ''lovitură dură'' dată statului de drept în Rusia, relatează AFP.

'Verdictul de astăzi împotriva lui Aleksei Navalnîi este o lovitură dură la adresa libertăţilor fundamentale şi a statului de drept în Rusia', a scris Maas într-un mesaj postat pe Twitter. 'Navalnîi trebuie eliberat imediat, a insistat el.

Un tribunal din Moscova l-a condamnat marţi pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, critic acerb al Kremlinului, la trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a decis că acesta a încălcat condiţiile de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare în 2014, dar a spus că termenul său de închisoare va fi scurtat pentru timpul în care s-a aflat în arest la domiciliu, notează Reuters.

Navalnîi, unul dintre cei mai virulenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost arestat la 17 ianuarie pe un aeroport din Moscova la revenirea sa în Rusia din Germania, unde a primit îngrijiri după ce a fost otrăvit în august cu agent neurotoxic din familia Noviciok cu caracter militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel