Germania a intrat în recesiune. Scădere record a economiei

O scădere a investițiilor, a consumului privat și a exporturilor a împins economia germană în recesiune în primul trimestru, relatează Reuters.

Scăderea este de 2,2%, cea mai mare rată de reducere din 2009, arată date detaliate, luni, oferind o privire asupra daunelor cauzate de pandemie, relatează Reuters. Oficiul Federal de Statistică a declarat că investițiile de capital au scăzut cu 6,9%, consumul privat cu 3,2% și exporturile cu 3,1% în perioada ianuarie-martie, comparativ cu ultimele trei luni ale anului 2019, scrie Mediafax.

Scăderea de 2,2% a producției trimestrial a fost cea mai importantă de la criza financiară de acum un deceniu și a doua cea mai mare de la reunificarea germană din 1990. Ea vine după o contracție de 0,1% în ultimele trei luni ale anului 2019.

"O scădere mult mai puternică în trimestrul doi"

"Întrucât performanța din primul trimestru este rezultatul a doar două săptămâni de blocare și întreruperi ale lanțului de aprovizionare, nu este nevoie de multă abilitate analitică pentru a prezice o scădere mult mai puternică în trimestrul doi", a spus Carsten Brzeski, economist șef pentru zona euro la ING.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel