Germania: Social-democraţii încep să voteze noua conducere a partidului

Şase perechi de candidaţi sunt înscrise în cursa pentru conducerea Partidului Social Democrat german (SPD), a cărei fază finală a fost lansată luni, transmite dpa. 

Pentru prima dată, pentru postul de lider al SPD, considerat unul dintre cele mai dificile din politica germană, candidează tandemuri, nu politicieni individuali. Potrivit analiştilor, rezultatul acestor alegeri este deschis oricărei variante. Cel mai cunoscut nume este cel al actualului ministrul de finanţe, Olaf Scholz, care candidează împreună cu Klara Geywitz, fostă membră a legislativului din landul estic Brandenburg.

Celelalte tandemuri considerate cu şanse sunt Norbert Walter-Borjans şi Saskia Esken, şi Christina Kampmann şi Michael Roth. Scrutinul are loc în contextul în care actuala şefă a social-democraţilor, Andrea Nahles, şi-a anunţat retragerea de pe scena politică federală. Andrea Nahles a declarat luni că va renunţa la mandatul de deputat în Bundestag la sfârşitul acestei luni.

Scrutinul, la care membrii SPD vor putea vota prin poştă sau online, se va încheia pe 25 octombrie, rezultatul final fiind aşteptat a doua zi. După ani în care a fost partenerul conservatorilor în coaliţia de guvernare condusă de Angela Merkel, SPD se confruntă cu o scădere dramatică a sprijinului din partea alegătorilor.

În mod tradiţional una din principalele două forţe în politica germană, SPD a coborât la circa 14% în cele mai recente sondaje şi a fost devansat de Verzi. Pe primul loc se menţine alianţa conservatoare a cancelarului Merkel, cotată cu puţin sub 30% din opţiuni. Următorul termen pentru organizarea alegerilor federale este luna octombrie 2021, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel