Germania: Poliţia investighează mai mulţi elevi care au distribuit simboluri naziste online

Poliţia din oraşul Leonberg în sudul Germaniei investighează cinci elevi de şcoală care au distribuit simboluri de extremă dreaptă şi pornografie într-un grup de chat, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de DPA.

Poliţia a declarat că consideră aceste acţiuni drept comportament adolescentin inadecvat şi că mesajele pe care le-au distribuit aceştia între ei nu au fost trimise în afara grupului de chat.

O parte dintr-o scrisoare către părinţii elevilor adresată de directorul şcolii, Klaus Nowotzin, a fost publicată în cotidianul de mare tiraj Bild, în care directorul scrie că chat-ul conţinea svastici, salutul lui Hitler, caricaturi sexuale şi remarci denigratoare despre persoanele cu sindromul Down. Imaginea unei mitraliere şi subtitlul 'Rezolvă 1.800 de cereri de azil pe minut' a fost de asemenea găsită.

Directorul a contactat apoi poliţia în legătură cu această chestiune. Statul din sud-vestul Germaniei Baden-Wuerttemberg cere şcolilor publice să raporteze orice incidente de antisemitism, rasism sau acte împotriva altor minorităţi religioase. Susanne Eisenmann, ministrul culturii acestui land, a cerut şcolii să abordeze incidentul cu elevii.

'În cazuri precum cel din Leonberg, aceasta ar trebui bineînţeles să aibă loc cu sprijinul organelor de aplicare a legii'. Eisenmann a subliniat că simbolurile şi sloganurile de extremă dreaptă - care sunt interzise în Germania - precum şi orice conţinut discriminatoriu nu îşi au locul în şcoli. 'Toţi suntem chemaţi să fim vigilenţi faţă de orice tendinţe antisemite', a spus ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel