Germania: Curtea Constituţională a respins o acţiune introdusă de stânga împotriva desfăşurării de forţe în străinătate

Curtea Constituţională a Germaniei a respins joi o acţiune în justiţie introdusă de formaţiunea de stânga Die Linke împotriva desfăşurării de forţe germane în sprijinul eforturilor militare internaţionale de a combate Statul Islamic în Orientul Mijlociu, informează dpa.

Curtea Constituţională din Karlsruhe a respins acţiunea formulată împotriva guvernului federal şi a parlamentului federal german Bundestag subliniind că acuzaţia în sensul că drepturile Bundestag au fost încălcate pare să fie 'exclusă din start'. Nu este posibilă o verificare generală a măsurilor de politică externă sau militară ale guvernului în baza legii care guvernează interacţiunea dintre instituţiile guvernamentale federale, cunoscută în germană ca 'Organstreit', a stabilit tribunalul.

Germania susţine din 2015 coaliţia împotriva Statului Islamic condusă din SUA, contribuind la aceasta cu avioane de recunoaştere Tornado desfăşurate în Iordania şi 800 de trupe angajate în pregătirea forţelor irakiene, menţionează dpa.

Die Linke a acuzat că misiunea acestei coaliţii, din care fac parte circa 80 de state, nu se încadrează într-una de 'sistem de securitate colectivă', aşa cum ar fi necesar pentru prezenţa militară germană în străinătate şi cum ar fi fost cazul dacă ar fi fost implicată ONU. Curtea Constituţională a decis că Die Linke nu este în măsură să-i aducă în atenţie această problemă, ceea ce ar da naştere la 'verificări abstracte asupra constituţionalităţii comportamentului executivului', or de fapt prevederile Organstreit 'au menirea de a stabili graniţe ale competenţelor diferitelor instituţii federale', informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel