Germania, cheltuieli apărare. Răspuns criticilor Washingtonului

Mihai Ciobanu / 04 apr 2019 / 15:43 Salveaza PDF Comentarii

Germania îşi va majora cheltuielile de apărare la 1,5% din PIB până în 2024 şi ulterior va viza ţinta de 2% stabilită de NATO, a declarat joi ministrul apărării, Ursula von der Leyen, la o zi după ce Washingtonul a sporit presiunea asupra Berlinului în legătură cu bugetul militar, transmite dpa. 

Într-o alocuţiune în parlamentul german de marcare a 70 de ani de la fondarea NATO, ministrul a respins dubiile exprimate încă o dată de Washington în ce priveşte disponibilitatea Berlinului de a creşte aceste cheltuieli. Cooperarea în interiorul NATO este despre protejarea democraţiei liberale, a subliniat Von der Leyen. 'Trebuie să păstrăm un ochi atent asupra Chinei (...) Avem nevoie de o relaţie mai bună cu Rusia de pe o poziţie de forţă şi unitate', a subliniat ministrul german. 

Ce a declarat Mike Pence

 

Germania a fost în mod repetat ţinta atacurilor din partea preşedintelui american Donald Trump şi a unor înalţi oficiali ai administraţiei sale din cauza nerespectării procentului de 2% din PIB pentru apărare. 

Vicepreşedintele american Mike Pence a considerat miercuri ca 'inacceptabilă' atitudinea Germaniei, chemând această ţară aliată în NATO să-şi crească cheltuielile militare şi să renunţe la proiectul gazoductului Nord Stream 2. 'Este, pur şi simplu, inacceptabil ca prima economie europeană să continue să ignore ameninţarea agresiunii ruse şi să-şi neglijeze apărarea proprie şi apărarea noastră comună', a declarat Pence la Washington, înaintea unei reuniuni ministeriale a NATO

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23