Georgian Pop: Camera Deputaților nu a discutat cazul Ion Stan

Secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, a declarat că Biroul Permanent al Camerei Deputaților nu a primit nicio solicitare sau informare din partea DNA sau a Ministerului Justiţiei referitoare la situaţia deputatului Ion Stan.

 "În mod oficial nu am primit absolut nicio solicitare sau vreo informare din partea vreunei instituţii abilitate - DNA, Ministerul Justiţiei - absolut nimic. Acest subiect nici măcar nu a fost atins sau discutat în şedinţa Biroului Permanent", a declarat Georgian Pop.

Inspectorii ANI au declanşat, săptămâna trecută, procedura de verificare a averii lui Ion Stan, după ce deputatul PSD ar fi cerut unui om de afaceri 130.000 de lei, suma ce ar fi constituit cheltuieli de campanie, în schimbul influenţei pentru obţinerea unor contracte. Procurorii l-au citat vineri pe Ion Stan pentru a da o declaraţie în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă.

Ion Stan a stat în sediul DNA aproximativ o oră, dar nu a dat declaraţii în faţa anchetatorilor, pe motiv că aceştia nu i-ar fi prezentat documentele ce stau la baza dosarului său. Întrebat dacă a discutat cu colegii de partid despre dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, deputatul a spus că va purta luni discuții în partid despre cauza penală. Totodată, Ion Stan a declarat că nu îşi va da demisia din Parlament şi că va continua campania electorală pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa.

Ion Stan a fost la DNA şi pe 23 noiembrie. Nici atunci nu a dat declaraţii în faţa anchetatorilor, din același motiv pe care l-a invocat astăzi.

DNA anunţa la finele săptămânii trecute că cercetările în cazul lui Ion Stan au fost extinse, deputatul fiind acuzat şi că ar fi primit de la denunţător şi produse pentru campania electorală în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Deputatul PSD l-ar fi lăsat pe denunţător să creadă că are influenţă asupra unor primari din Dâmboviţa pentru încheierea unor contracte cu firme controlate direct sau indirect de către denunţător, potrivit procurorilor DNA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel