Georgian Pop: Acuzațiile Elenei Udrea la adresa generalului Coldea, nefondate

Foto: ziuanews.ro
Foto: ziuanews.ro

Șeful Comisiei de control al SRI, Georgian Pop, a declarat, luni, că acuzațiile deputatului Elena Udrea la adresa generalului Florian Coldea sunt "nefondate", arătând că fostul ministru și-a schimbat atitudinea față de SRI după ce a fost audiată la DNA.

UPDATE: Potrivit unui comunicat de presă remis la finalul audierilor din Comisia parlamentară de control al SRI, Serviciul Român de Informații nu este vinovat de niciuna dintre cele trei acuzații care i se aduc: implicarea în activitatea politică și în campania electorală; imixtiune în justiție, intervenții în dosare ale magistraților; relații ale conducerii instituției cu o serie de persoane invocate public.

• implicarea în activitatea politică și în campania electorală - "Comisia parlamentară a determinat faptul că nu au fost înregistrate abateri de la cadrul legal şi neutralitatea impusă prin lege instituţiei şi reprezentanţilor acesteia".

• imixtiune în justiție, intervenții în dosare ale magistraților - "Comisia parlamentară a determinat faptul că nu s-au înregistrat elemente de nelegalitate în modul de interacţiune între SRI sau reprezentanţii Serviciului şi magistrați".

• relații ale conducerii instituției cu o serie de persoane invocate public - "Comisia parlamentară a determinat faptul că nu există nici un indiciu privind relaţii sau interacţiuni nejustificabile legal sau imputabile profesional între reprezentanţi ai instituţiei şi oameni de afaceri sau foşti beneficiari ai informărilor furnizate de instituţie".

___________

"Acele acuzaţii publice sunt nefondate. (...) Până joia trecută, când a fost acuzată oficial doamna Udrea, avea public o anumită părere despre SRI, laudativă. După aceea, după ce am tras noi concluzia, a fost audiată la DNA şi şi-a citit dosarul, de unde a luat cunoştinţă de acuzaţiile oficiale pe care procurorii i le aduc şi-a schimbat declaraţiile", a declarat Georgian Pop. 

Totodată, Daniel Savu, membru al Comisiei de control a SRI, a declarat că  "Florian Coldea ne-a spus că SRI nu a făcut fotografiile cu Udrea și Bica la Paris".

Savu a mai spus că Elena Udrea a facut două vizite la SRI la finalul anului trecut (10 noiembrie și 15 decembrie), la invitația fostului director George Maior, la întâlniri participând și Coldea.

"La nici una din cele doua discuții doamna Udrea nu a discutat aspectele sesizate în declarațiile sale publice din ultimele zile", a spus Savu.

Florian Coldea (SRI)- Elena Udrea. "Afirmațiile despre mine, denigratoare"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel