Florian Coldea (SRI)- Elena Udrea. "Afirmațiile despre mine, denigratoare"

Florian Coldea, director interimar al SRI, a făcut o primă declarație cu privire la acuzațiile ce i-au fost aduse de către deputata Elena Udrea. 

"Nu s-au finalizat audierile de astăzi. Am parcurs patru puncte importante de pe ordinea de zi. Am avut o dezbatere și conducerea SRI a prezentat starea de securitate națională la începutul anului 2015. Al doilea punct de pe ordinea de zi, o analiză în perspectivă a anului 2015, a posibilei dinamici și amenințări la securitatea națională și a manierei în care SRI este pregătit să contracareze aceste riscuri, la punctul trei am analizat implicațiile la nivel funcționării SRI  cu implicațiile demisiei domnului George Maior, la punctul patru am avut o dezbatere în care am solicitat punctul de vedere al SRI privind implicațiile pe care modificările legislative le-au avut asupra funcționării capacității de a preveni riscurile la adresa securității naționale. La punctul cinci de pe ordinea de zi, am avut o autosesizare a Comisiei privind acuzațiile și afirmațiile făcute în ultima perioadă în spațiul public la adresa SRI și la adresa domnului director interimar Florian Coldea", a spus Georgian Pop, care a reafirmat că s-au autosesizat pe afirmațiile din spațiul public, din ultima perioadă. 

"La acest punct de pe ordinea de zi (n.r. punctul cinci) fiecare coleg din Comisia Juridică a adresat personal domnului director interimar Florian Coldea toate acele întrbări necesare lămuririi afirmațiilor și acuzațiilor făcute în spațiul public", a adăugat Georgian Pop, care a adăugat că o să urmeze o parte în care directorul general pentru securitate din SRI va prezenta raportul la zi privind verificarea internă din SRI. Împreună cu Florian Coldea, au convenit ca această parte să se desfășoare fără prezența în sală a directorului interimar al SRI. 

Klaus Iohannis, primul discurs în Parlament. Amenințări pentru parlamentari

Generalul Florian Coldea, director interimar al SRI a făcut următoarele precizări: "Am pus la dispoziția Comisiei toate informațiile solicitate și am răspuns la întrebările adresate de fiecare membru al Comisiei. Am prezentat faptul că pe durata anului trecut, an puternic marcat de retorică electorală, atât instituția cât și conducerea SRI au acționat în condiții de plină neutralitate și echidistanță politică, iar activitatea în relația cu reprezentanții justiției s-a desfășurat strict în limitele legii și ale protocoalelor de cooperare. În ceea ce privește acuzațiile la adresa instituției și a mea personal, după ce am răspuns tuturor întrebărilor, am cerut permisiunea de a mă retrage, astfel încât directorul general pentru securitate să poate prezenta în condiții obiective informațiile rezultate din această verificare și să răspunsă la întrebările comisiei. Resping categoric afirmațiile exprimate public la adresa SRI și a mea, pe care le consider denigratoare și lipsite de orice fundament real. Desigur, o să cred că orice persoană responsabilă, care consideră că are cunoștințe despre posibile încălcări ale legii, ale regulamentului SRI poate și trebuie să se adreseze instituțiilor abilitate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel