George Soros, invazie Europa. Replică pentru Salvini

Irina Constantin / 05 iul 2018 / 16:09 Salveaza PDF Comentarii
George Soros
Descriere foto: George Soros

Fundaţia pentru o Societate Deschisă a lui George Soros îi dă replica ministrul de interne italian Matteo Salvini. 

George Soros respinge ideea că are un plan secret de a invada Europa cu migranți. Salvini a afirmat la postul de televiziune La7 că George Soros ”ar vrea ca Italia să devină o uriaşă tabără de refugiaţi pentru că îi plac sclavii”.

"Îi cerem ministrului Salvini să nu mai repete aceste afirmaţii şi altele false despre dl Soros şi activitatea Fundaţiei pentru o Societate Deschisă", se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Soros, în vârstă de 87 de ani, miliardar american de origine ungară, este acuzat de exponenţi ai dreptei europene că finanţează organizaţii care susţin migraţia. Fundaţia sa a precizat că a acordat sprijin financiar unor organizaţii italiene ”implicate într-o serie de probleme sociale, inclusiv migraţia”, insistând că ”nu susţine financiar operaţiunile de căutare şi salvare desfăşurate în Marea Mediterană de diferite ONG-uri, deşi salută aceste eforturi”.

Dispută continuă

Soros şi Salvini au mai avut o dispută şi luna trecută, când Soros ar fi sugerat în timpul unei vizite în Italia că partidul lui Salvini, Liga, ar fi obţinut finanţare din partea preşedintelui rus Vladimir Putin. Salvini a respins aceste afirmaţii, dar l-a numit pe Putin "unul dintre cei mai buni oameni de stat" şi s-a declarat "ruşinat" de faptul că ”un speculator fără scrupule cum este dl Soros” beneficiază de o platformă în Italia.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22