George Simion anunță că AUR vrea suspendarea lui Iohannis

George Simion: Certificatul verde COVID nu va intra săptămâna aceasta la vot în Camera Deputaţilor. Foto: George Simion, Facebook
George Simion: Certificatul verde COVID nu va intra săptămâna aceasta la vot în Camera Deputaţilor. Foto: George Simion, Facebook

Liderul AUR, George Simion, a anunțat marți, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a trecut, că partidul vrea suspendarea președintelui Klaus Iohannis. 

Liderul AUR, George Simion, a spus marți după-amiază, în fața jurnaliștilor, că "dacă Klaus Iohannis va continua cu sfidarea și cu susținerea marionetei Florin Cîțu, noi o să inițiem inclusiv procedurile de suspendare."

"Am văzut că acum găsim susținere în Parlament.", a adăugat Simion. 

Întrebat dacă AUR a vorbit până acum cu alte partide în vederea susținerii acestei variante, George Simion a răspuns negativ. "Nu am discutat, dar am văzut în spațiul public că oameni din mai multe formațiuni politice încep să fie deschiși la propunerea noastră.", a mai spus el. 

AUR amenință că va iniția procedura de suspendare a lui Iohannis dacă acesta "se încăpățânează să-l susțină pe Florin Cîțu și dacă încalcă în continuare Constituția", a încheiat Simion.

Guvernul Cîțu a fost demis cu 281 de voturi, moțiunea de cenzură fiind a PSD. 

Înainte de dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură, premierul Florin Cîțu a fost luat cu asaltat de George Simion și parlamentarii AUR. Aceștia spuneau că vor să își facă selfie cu primul-ministru. În tot acest timp, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, striga la ei să-l lase pe premier în pace pentru a putea începe ședința.

VEZI ȘI: Președinte Klaus Iohannis și-a amânat plecarea în Slovenia

Președintele Klaus Iohannis și-a amânat cu câteva ore plecarea în Slovenia unde urmează să participe la reuniunea Informală a Consiliului European.

Întârzierea  plecării la reuniunea din Slovenia poate fi legată de rezultatul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu, dezbătută marți, în plenul Parlamentului, la zece zile după ce președintele Iohannis l-a susținut pe premier în câștigarea președinției PNL.

De la instalarea la Palatul Cotroceni, în 2014, în cei șapte ani președintele Klaus Iohannis a numit nouă premieri.

Este greu de anticipat în acest moment care va fi strategia președintelui Iohannis în ceea ce pivește desemnarea unui nou premier, după ce Florin Cîțu a fost demis în urma moțiunii. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel