George Orbean, despre insolvența și concedierile din TVR

George Orbean, propus de noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune pentru funcţia de preşedinte - director general al SRTv, a afirmat, marţi, că insolvenţa televiziunii publice este imposibilă şi nu are în vedere concedieri, relatează Agerpres. George Orbean a primit aviz negativ în comisiile de cultură pentru șefia SRTv.

'Cred că TVR se poate salva ca orice întreprindere sau organizaţie care se află în criză, identificând problemele care au dus la criza respectivă şi eliminându-le. În momentul în care discutăm ştiu că insolvenţa este imposibil de aplicat la TVR. Nu am în vedere concedieri, aici este o discuţie extrem de lungă şi de speciaosă, referitor şi la taxa tv, la bugetul şi datoriile TVR.

Părerea mea este că o decizie în sensul acesta se poate lua în momentul în care îţi dai seama cum funcţionează lucrurile din interior şi de unde sunt aceste pierderi', a declarat Orbean, la audierea în Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului, care au avizat negativ propunerea ca el să preia conducerea TVR.

El a menţionat că este cazul să se facă un audit la TVR pentru a vedea care este situaţia şi să se stabilească misiunea postului de televiziune. George Orbean a precizat că SRTv reprezintă subiectul unei analize serioase pentru început, iar în 30 de zile va veni cu o strategie privind redresarea instituţiei.

[citeste si]

'Este o situaţie financiară extrem de proastă, ajunsă la limită, este o problemă legată de plata salariilor, ceea ce este ultimul stadiu al unei crize într-o instituţie ca TVR şi este o chestiune legată de strategia de redresare, pentru că mă gândesc în primul rând la salariaţii televiziunii. Toată lumea vorbeşte aici despre bani şi despre business plan şi despre strategie de programe. Eu îmi imaginez că salariatul de la TVR o să vadă un nou CA, un nou preşedinte - director general şi va auzi, într-un fel sau altul, aceleaşi cuvinte poate într-o altă ordine. Mesajul principal pe care trebuie să îl dăm se adresează acestor oameni, fără de care nu putem să punem toate strategiile una peste alta şi să facem minuni. Dacă oamenii din TVR nu cred că se poate schimba ceva, dacă oamenii din TVR nu îşi recâştigă mândria de a fi angajaţii unei televiziuni publice, atunci totul va fi în zadar şi probabil că va fi un nou mandat incomplet', a spus Orbean.

George Orbean - aviz negativ în comisiile de cultură pentru funcția de președinte-director general al SRTv

Comisiile de cultură ale Camerei Deputaților și Senatului au dat aviz negativ, marți, la propunerea ca George Orbean să ocupe funcția de președinte - director general al Societății Române de Televiziune.

S-au înregistrat 18 voturi împotrivă și 15 pentru. Noul Consiliu de Administrație al SRTv îl propusese pe George Orbean pentru această funcție.

George Orbean urmează să fie votat miercuri de plenul reunit al Parlamentului. La audieri, social-democrații au anunțat că nu îl votează pe Orbean pentru șefia SRTv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel