George Maior : România, ATRACTIVĂ pentru TEXANI

George Maior , ambasadorul României la Washington
George Maior , ambasadorul României la Washington

George Maior a prezentat România ca destinaţie atractivă pentru investiţii, la o întâlnire în Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite.

George Maior , ambasadorul României la Washington, a susţinut la o întâlnire avută marţi în Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite cu importanţi membri republicani reprezentanţi ai statului Texas că 'România este un exemplu în regiune, o sursă de democraţie şi securitate şi reprezintă o destinaţie atractivă pentru investiţii'. 

Ambasadorul român George Maior a evidenţiat potenţialul deosebit de dezvoltare al relaţiilor economice dintre România şi statul Texas, arătând progresele înregistrate în exploatarea resurselor energetice româneşti, în special gazul natural, ceea ce va transforma ţara noastră într-un exportator regional şi un pilon al securităţii energetice europene. De asemenea, a fost exprimată deschiderea ambelor părţi pentru consolidarea cooperării în domeniul implementării unor tehnologii inovative, dezvoltate de companiile americane lideri în domeniu.

Domeniile atractive

Conform unui comunicat transmis de Ambasadă, George Maior a evidenţiat în acest cadru faptul că, în 2017, România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, oferind astfel oportunităţi ofertante de investiţii. Discuţiile au oferit, totodată, prilejul unei evaluări a stadiului actual al Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, fiind accentuat nivelul foarte strâns al cooperării pe dimensiunea de securitate, evoluţiile recente în domeniile economic, energetic, comercial şi de investiţii, precum şi în domeniul cultural şi academic.

Oficialii americani au exprimat aprecierea Congresului pentru calitatea de aliat strategic al României faţă de Statele Unite, arătând deschidere şi interes pentru consolidarea cooperării în domeniul economic - atât pe dimensiunea industriei de apărare, cât şi pe cea energetică - atenţia fiind îndreptată către conlucrarea directă între principalele companii texane şi România. De asemenea, George Maior a discutat perspectiva unei viitoare deplasări a ambasadorului român în statul Texas, precum şi vizita unei delegaţii din Congresul SUA în România.

[citeste si]

În cadrul dialogului, România a fost apreciată drept un partener de încredere al SUA, responsabil şi angajat în asigurarea securităţii euro-atlantice, într-un context global dinamic şi plin de provocări. Astfel, a fost reiterată susţinerea membrilor Congresului pentru continuarea progreselor României de promovare a valorilor democratice în regiune şi dorinţa pentru consolidarea unei agende economice bilaterale care să scoată în evidenţă parteneriatul strâns dintre cele două ţări.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy