Audierea lui George Maior, incertă. Motiv BIZAR

Bogdan Bolojan / 08 mai 2018 / 16:57 Salveaza PDF Comentarii

Chemarea din nou la Bucureşti a ambasadorului României în SUA, George Maior, pentru a fi audiat la Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, este incertă, în condiţiile în care nu a fost identificată deocamdată forma legală de decontare a cheltuielilor de deplasare a acestuia. 

La una dintre audierile precedente, George Maior era în concediu, a precizat marţi preşedintele Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda. 

El a afirmat, într-o conferinţă de presă, că a discutat acest aspect cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. 

"În cursul zilei de azi am avut o discuţie cu domnul ministru de Externe, în care l-am rugat să ne sprijine - noi am trimis şi adresă oficială şi am vrut să vedem care este stadiul acelei adrese oficiale - privind invitarea domnului Maior la Comisia de control al activităţii SRI. Ne-a spus că audierea precedentă a coincis cu concediul domnului Maior şi cea de-a doua (...) a coincis cu venirea în ţară a domnului Maior pe nişte chestiuni care vizau Ministerul de Externe şi că se pune problema în acest moment cine suportă costurile de deplasare a domnului Maior", a informat Manda. 

Se va căuta prevederea în regulament 

Potrivit acestuia, urmează să se vadă cum se pot deconta cheltuielile de deplasare. "Rămâne să vedem dacă în regulamentul comisiei există prevederea aceasta - la comisiile de anchetă a existat prevederea ca, atunci când se doreşte invitarea la comisie a unor persoane şi e nevoie de suportarea costurilor, să se facă această suportare a costurilor. Rămâne să vedem şi să discutăm cu cei de la MAE şi la Secretariatul general al celor două Camere eventual chestiunea aceasta şi să vedem care va fi perioada sau data la care domnul Maior poate să vină la comisie", a explica senatorul PSD, relatează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22