George Maior, rechemat din SUA. Cererea a fost trimisă la Cotroceni

Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES

George Maior a fost rechemat din SUA, informează, miercuri, 8 mai, Antena 3.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a transmis către Cotroceni cererea de rechemare a lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA. Informaţia a fost confirmată pentru Antena 3 de Teodor Meleşcanu, fiind prezentată miercuri în emisiunea „Esențial”.

Meleșcanu, declarație

„Comisia de politică externă a Senatului a solicitat MAE să facă o analiză referitoare la domnul ambasador Maior. În urma acestei solicitări, am făcut analiza respectivă şi am trimis şi la preşedinţie propunerea de rechemare a ambasadorului George Maior şi numirea unui nou ambasador la Washington. Analiza noastră s-a bazat şi pe raportul Comisiei SRI legat de folosirea SRI în scopuri persoale de domnul Maior", a declarat Teodor Meleşcanu la Antena 3.

Amintim că MAE s-a delimitat de declaraţiile ambasadorului României în SUA, George Maior, prin scrisoarea deschisă adresată membrilor Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, care a fost preluată în presă, şi evocă „obligaţia de rezervă a membrilor Corpului diplomatic în raport cu autorităţile române conform principiului separaţiei puterilor, prevăzut de Constituţia României".

„Delimitarea instituţională faţă de declaraţiile domnului Maior este determinată de faptul că domnia sa nu recunoaşte raportul adoptat de Comisia pentru controlul Serviciului Român de Informaţii a Parlamentului României şi se referă la acesta ca fiind un text asumat de o parte a membrilor Comisiei", arată un comunicat al MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel