GEORGE MAIOR, DIRECTOR SRI: Un eveniment asemănător celui de la 11 SEPTEMBRIE 2001 s-ar putea repeta

Directorul SRI, George Maior, a transmis că un moment asemănător celui de la 11 septembrie 2001, când lumea s-a schimbat "radical", încă se mai poate petrece. În aceste condiții, el a adăugat că este nevoie de mai multă atenție și vigilență, pentru că "nici cel mai important stat nu poate fi scutit de o catastrofă".

Șeful Serviciului Român de Informații a explicat că momentul ar putea să se petreacă prin alte metode, unele dintre ele neputând fi anticipate în prezent, dată fiind evoluția tehnologiei.

"Da, sigur că se poate petrece, se poate petrece prin alte metode, poate unele prin care nu le-am putea anticipa acum, nu avem reprezentarea lor datorită evoluției tehnologiei, comunicațiilor în sistemul global de care beneficiază și organizațiile teroriste și indivizi care doresc să facă acest lucru, datorită evoluției tipologiei de armamente care pot fi accesate de asemenea de indivizi sau organizații, datorită evoluției geopolitice sau regionale din anumite părți ale lumii", a declarat George Maior, joi seară, la TVR 1.

El a afirmat că este nevoie de mai multă atenție și vigilență, pentru evitarea unei catastrofe.

"Lumea s-a schimbat radical (după 11 septembrie 2001 - n.r.). Putem fi foarte puternici ca stat, ca sisteme de securitate și putem fi, paradoxal, în același timp, foarte vulnerabili. Deci, trebuie să fim mult mai atenți, mult mai vigilenți și mult mai abili. Nici cel mai important stat nu poate fi scutit de o catastrofă, dacă nu este atent", a continuat directorul SRI, citat de Agerpres.

Citește și: George Maior (SRI) îl critică pe Victor Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel