EXCLUSIV  George Maior despre întâlnirea oficială cu Prințul Charles: „Este pasionat de istoria României”

Diplomatul român a acordat un scurt interviu pe această temă, în exclusivitate pentru DC News.

George Maior, în prezent ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei, anterior ambasadorul României în Statele Unite ale Americii (2015-2021) l-a întâlnit în calitate de director al Serviciului Român de Informații (2006-20015), în 2011, pe cel care avea să devină Regele Charles al III-lea, noul suveran britanic.

DC News: Domnule Ambasador, ați avut o întrevedere importantă cu Prințul Charles, cum l-ați perceput ca om pe cel care, iată, a devenit Majestatea Sa Regele Charles al III-lea?

George Maior: Un om cult, spiritual, informat și cu un simt al umorului fin. Pasionat de istoria României, i-am oferit mai multe cărți pe această temă și a apreciat.

DC News: Ce ar trebui să știm despre viziunea asupra României?

G.M.: În acest sens, s-a arătat interesat de trecutul României și de capacitatea sa de a-și afirma identitatea națională și culturală în istorie la intersecția mai multor imperii și forțe puternice.

Regele Charles al III-lea, proclamat oficial ca noul rege

Charles al III-lea este proclamat oficial ca nou rege sâmbătă, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reuneşte pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit.

Drapelul britanic a fost arborat, sâmbătă, la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, cu ocazia ceremoniilor de proclamare a noului monarh, Regele Charles al III-lea.

Aflat anterior în bernă, ca urmare a decesului Reginei Elisabeta a II-a, steagul va fi arborat până duminică, la ora 13,00. Drapelul va fi coborât din nou în bernă, până după funeraliile de stat ale Reginei.

Mii de oameni s-au adunat în faţa Palatului Buckingham din Londra pentru a aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, care a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoţia, transmite dpa.

Persoane îndoliate continuă să aducă buchete de flori, lumânări, bileţele şi alte ofrande pe care le depun la porţile Palatului Buckingham, reşedinţa principală din Londra a monarhilor britanici.

Fundal negru pe primele pagini ale ziarelor din Marea Britanie

Multe dintre ziarele britanice au ales ca fotografiile de pe primele lor pagini să fie publicate pe un fundal negru, pentru a reflecta starea de spirit sumbră ce există în aceste zile pe plan naţional după moartea reginei Elisabeta a II-a, informează DPA.

Fotografii ale regelui Charles al III-lea au fost publicate pe primele pagini ale cotidianelor din Regatul Unit în contextul în care noul suveran britanic deplânge moartea mamei sale, decedată la vârsta de 96 de ani, şi începe să îşi preia responsabilităţile oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel