EXCLUSIV  George Maior, acuzat de minciună. Manda: Georgescu ne-a prezentat și niște SMS-uri

Claudiu Manda
Claudiu Manda

Președintele Comisiei de Control a SRI, deputatul Claudiu Manda, a declarat, interviurile DC News, că fostul director al SRI, George Maior a mințit în fața comisiei care îi monitoriza activitatea.

Deputatul a constatat că activitatea SRI în mandatul lui Eduard Hellvig este mai bună decât în vremea fostului director. "Există o diferență între perioada în care SRI era condus de domnul Hellvig și perioada în care serviciul a fost condus de domnul Maior și domnul Coldea", a spus Manda. 

Acesta a oferit și un exemplu prin care a arătat că fostul șef al SRI, George Maior, evita să răspundă la întrebările parlamentarilor. "Noi l-am invitat la comisia de control pe domnul Maior și a preferat să se eschiveze. A negat orice fel de acuzație sau bănuială. A fost o întrebare care ne-a deranjat. L-a întrebat un coleg care este relația cu Horia Georgescu (n.r. președintele Agenției Naționale de Integritate) în condițiile în care Horia Georgescu ne spusese că se întâlnesc săptămânal, sâmbăta dimineața, că stau de vorbă despre una despre alta, despre activitățile ANI. Că Maior i-a spus că în cazul domnului Hellvig și domnului Mihalache o să îi vină o notă care îi viza pe cei doi.

Domnul Maior ne-a spus că îl cunoștea vag. A venit a doua oară domnul Georgescu și ne-a prezentat și niște SMS-uri. Atât de vag îl cunoștea încât s-a sus acasă la Georgescu, la ANI la birou, se intâlneau la restaurant. Totuși la un om pe care îl cunoști vag nu te duc la el acasă”, a dezvăluit Manda. 

Comisiile parlamentare, fără puteri 

Deputatul a spus că intenționează să modifice legislația astfel încât comisiile parlamentare să aibă putere mai mare pentru ca situații de genul celei întâmplate cu Maior să fie mult mai rare. "Există o prevedere în lege care spune că inducerea în eroare a instituțiilor sale se pedepsește. Noi putem să mergem și pe linia asta adică să ne adresăm unui procuror dar cred că lucrurile trebuie stabilite în comisie și atribuțiile acesteia trebuie sporite", a adăugat Claudiu Manda.   

George Maior ocupă, din 2015, funcția de ambasabor al României în Statele Unite ale Americii.

Urmariți aici declarațiile deputatului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel