George Friedman, comentarii uimitoare despre criticile Victoriei Nuland

Foto: dcnews.ro
Foto: dcnews.ro

Mesajul foarte dur transmis de Departamentul de Stat american liderilor din Europa Central-Estică, prin vocea asistentului secretarului de stat, Victoria Nuland, nu trebuie luat în seamă, crede fondatorul agenției de analize geostrategice Stratfor, George Friedman.

Friedman, american de origine maghiară, a fost prezent zilele acestea în România cu prilejul Bucharest Forum 2014, eveniment organizat de Institutul Aspen.

"Văd în această descriere o poziţie nerezonabilă a doamnei Nuland. Trebuie să faceţi eforturi ca să ajungeţi la nivelul la care sunt Statele Unite, dar doamna Nuland uită des corupţia din Statele Unite. Că de multe ori şi în multe locuri din SUA oamenii de afaceri sunt corupţi. Deci, sugerez, deoarece nu fac parte din guvern, să uităm ce are de zis doamna Nuland şi să ne concentrăm pe următorii paşi pe care România trebuie să-i facă”, a spus George Friedman pentru Digi 24.

Victoria Nuland, bun cunoscător al realităților zonei Euroasiatice, i-a acuzat pe unii lideri că derapează de la valorile democrației promovate de UE și NATO, în timp ce profită de apartenența la aceste organisme, și că protejează oficialii acuzați de corupție.

Nuland, dezlănțuită la adresa unor lideri UE: Cum puteți dormi noaptea sub umbrela articolului 5 al NATO?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel