Actorul George Costin explică cum au salvat americanii artiștii după Marea criză economică

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Actorul George Costin a avut un mesaj scurt și puternic despre rolul artei în destinul unei țări.

„În timpul Marii crize economice, Președintele SUA Franklin D. Roosvelt lansează Federal Project One în cadrul New Deal. Programul a reunit 5 proiecte de redresare economică: Federal Art Project, Federal Music Project, Federal Writers Project, Historical Record Survey și Federal Theatre Project. Programul, unic în istoria SUA, a fost în primul rând unul economic-social”, a scris actorul, pe Facebook.

1% din PIB alocat programului, zeci de mii de locuri de muncă pentru artiști

„În cei 4 ani de funcționare Federal Theatre Project, cu mai puțin de 1% din bugetul total alocat programului, a generat zeci de mii de locuri de muncă pentru artiști, muzicieni, scriitori și actori, câteva mii de spectacole și a ajutat SUA să treacă peste una dintre cele mai grele perioade din istorie. Peste jumătate dintre proiecte erau cu acces gratuit pentru public. Debutul carierelor excepționale ale lui Arthur Miller, Ellia Kazan și Orson Welles sunt legate de Federal Theatre Project”, a continuat el.

Cele două concluzii după încheierea timpurie a programului

„În 1939, după nici 4 ani, programul este oprit de către Congres. Devenise între timp un mijloc de propagandă a Comunismului în SUA. Două chestii: 1. Au existat în istorie lideri care au înțeles cu adevărat că arta nu înseamnă risipă, ci are un rol determinant în destinul unei țări. 2. Au existat și lideri care au înțeles forța incredibilă a artei ca unealtă subtilă de propagandă și manipulare. Dar este interesant de observat cum arta se usucă, iar artiștii se alienează și se pierd atunci când lasă ideologiile să urce pe scenă”, a conchis artistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel