EXCLUSIV  George Bologan, ambasadorul României în Spania, a dat definiția patriotismului

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

George Bologan, ambasadorul României în Spania, a spus ce înseamnă să fii patriot.

Ambasadorul României în Spania, George Bologan, a explicat care este punctul său de vedere privitor la adevăratul patriotism și cum acesta întărește sufletul românului:

„Privesc deseori, cu uimire, la tot felul de definiții care se dau patriotismului. Privesc cu îngrijorare la tribuna media unde apar tot felul de patriotarzi gălăgioși, însă patriotismul este un comportament demn, în primul rând, inspirat din valori, adică a nu arunca o hârtie pe stradă, a nu scuipa, a ajuta întotdeauna o persoană în vârstă, a urca în mijloacele de transport pe ușa pe care scrie urcare. A fi patriot înseamnă a nu da și a nu lua mită. Acesta este adevăratul sens al patriotismului, nu acela de a flutura drapele sau a pune pe drumurile naționale drapele și drumurile să fie pline de gropi.

Patriotismul înseamnă a avea grija față de aproape, a cultiva puterea omeniei. Lucrul acesta îl doresc tuturor celor care ne ascultă, să reușim să întărim sentimentul de echipă a României, tocmai pentru a cultiva și a promova acest sens al patriotismului și puterea omeniei, pentru a ne câștiga respectul pe care îl merităm în mod concret, nu doar prin folosirea unor metafore și a unor cântece patriotice, care sunt și ele bune, dar nu reprezintă absolut deloc, în opinia mea, o stare de patriotism atâta timp cât nu ne respectăm, cât nu știm să ne îmbrățișăm ca frații, cât nu știm să ne iertăm și cât nu știm să ne promovăm cu adevărat valorile în mod constant, nu doar de 2-3 ori pe an, când cântăm „Noi suntem români!“, ca și cum nu știm ce suntem. Suntem români prin ceea ce facem și prin lucrurile pentru care suntem respectați în lume“, a spus, pentru DC News, ambasadorul George Bologan.

Aproape 1.000 de participanți, la evenimentul de promovare a producătorilor locali și meșteșugurilor din Apoș

Cu ocazia celebrarii a 700 de ani de atestare documentară a acestei localități, târgul producătorilor organizat la centrul Villa Abbatis a adunat iubitori ai tradițiilor și naturii, producători pasionați și meșteșugari pricepuți.

“E o perioadă dificilă pentru producătorii locali deoarece deocamdată puterea de cumpărare a românului nu-i permite să cumpere produse artizanale, care normal ar trebui să aibă prețuri mai ridicate. Este normal ca noi, cel mai mare angajator, firma românească prezentă doar în România, să nu fim critici într-un sistem care nu funcționează, ci să încercăm să-l facem să funcționeze. 
Putem să îl facem să funcționeze atunci când trecem de la declarațiile de patriotism și începem a cumpăra produse romanești“, a declarat Călin Costinaș, Director General Adjunct Profi.

Invitați de seamă la eveniment au fost Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Principele Radu al României, precum și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, parlamentari, 
oficialități.

“Bunătățile românești, cunoscute nouă dar mai puțin cunoscute altora, au nevoie să fie sprijinite pentru că afacerile mici de familie nu au cum să pătrundă în marea piață decât dacă au sprijin și înțelegere și respectul celorlalți. Considerați-ne foarte însuflețiți sprijinitori ai proiectelor dumneavoastră”, le-a spus participanților Alteța Sa Principele Consort Radu (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel