Geoană: În orice furtună, se ascund numeroase oportunităţi. Acesta trebuie să fie nivelul nostru de ambiţie

Captură foto Facebook video Mircea Geoană
Captură foto Facebook video Mircea Geoană

Adresându-se studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii de la Timişoara, cu ocazia deschiderii noului an universitar 2022-2023, Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, s-a adresat, în anumite pasaje ale alocuţiunii sale, tuturor românilor.

„În acest nou moment de cotitură în istoria naţiunii, acesta trebuie să fie nivelul nostru de ambiţie: Să ne propunem să realizăm un Salt Istoric, de la natiune în eternă dezvoltare la acela de stat dezvoltat. De la periferia, în inima Europei. De la copiii ascultători, la co-decidenţi ai proiectului european. Un salt de voinţă, de mentalitate, de inteligenţă, de efort şi de morală. Un salt care să cuprindă nu doar viaţa politică, ci şi economia, educaţia, societatea. Un salt unitar către un nou ţel. (…) Momentul este propice. Căci în orice criză, în orice furtună, se ascund numeroase oportunităţi. (…) Decât să arătăm cu degetul, este mai important ca noi să înţelegem că nu mai e timp de pierdut”, a transmis Mircea Geoană, adăugând:

„Aşa cum spunea Regele Mihai, al cărui nume Universitatea voastră îl poartă cu mândrie: Nicio izbandă nu este eternă. Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un mâine. Țara îşi dobândeşte, cu fiecare generaţie, privilegiul de a continua să existe.”

Citește și...

Mircea Geoană, mesaj pentru români după amenințările lui Putin

Amintim că Rusia a declarat, vineri, patru provincii ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) ca fiind parte a teritoriului său, a anunţat într-un discurs preşedintele rus Vladimir Putin, care a semnat împreună cu liderii acelor provincii tratatele de alipire a lor la Federaţia Rusă şi a cerut Ucrainei să înceteze imediat ostilităţile şi să revină la masa tratativelor.

„Referendumurile trucate nu au nicio legitimitate și încalcă în mod flagrant Carta Națiunilor Unite. O anexare a unui teritoriu atât de extins nu a mai fost încercată în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace. Liderii NATO, conducerea NATO, comunitatea internațională nu recunosc și nu vom recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a acestor teritorii de către Federația Rusia”, a spus Mircea Geoană, secretarul General Adjunct al NATO.

De asemenea, a mai zis: „Acţiunile preşedintelui Putin din aceste zile marchează o nouă escaladare în războiul său împotriva Ucrainei şi împotriva Vestului democratic. O retorică politică periculoasă pe care o condamnăm cu tărie!”

„Țin să precizez, pentru opinia publică de acasă și pentru comunitățile românești din țară și din străinătate, că în acest moment nu avem informații care să indice o schimbare a posturii nucleare a Rusiei, suntem, evident, vigilenți, dar vreau să fac această precizare pentru cei de acasă”, a spus Mircea Geoană.

„Suntem uniți, extrem de angajați în apărarea teritoriului aliaților, inclusiv al României”, a subliniat acesta.

„Știm că următoarele luni vor fi dificile economic, social și poate chiar și politic, în țările noastre. Trebuie să fim în continuare extrem de uniți, determinați”, a mai transmis Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel