Geoană, anunț de ultimă oră despre candidatura la prezidențiale din partea PSD

Mircea Geoană a fost invitat în emisiunea "După 20 de ani" și a abordat mai multe subiecte, printre care candidatura la prezidențiale din partea PSD.

După data de 25 mai, PSD-ul va anunța cine este candidatul care va reprezenta partidul la alegerile prezidențiale. Senatorul PSD a menționat că numele său se afla pe lista de propuneri, însă Victor Ponta, în calitate de lider al partidului trebuie să hotărască dacă va intra sau nu în cursa electorală.

"Este decizia lui dacă va candida la prezidențiale. Eu sunt absolut convins că PSD-ul trebuie să aibă candidat la prezidențiale. Nu este o formulă care să servească interesul PSD-ului sau să servească democrația românească ca principalul partid al României, care azi reprezintă 40% din intențiile de vot ale țării, să nu aiba propriul candidat. A fi o desistare a PSD-ului de la poziția de prim partid al României și ar fi și o desistare, într-un fel, a jocului democratic, nereprezentând un segment atât de important în competiția electorală. (...) Ar fi nenatural, nefiresc ca PSD să nu aiba candidat", a zis Geoana.

Senatorul a vorbit și despre cele două nume care se vehiculează pe listele PSD pentru prezidențiale

"În interiorul PSD-ului, în acest moment sunt două nume - Victor Ponta și cu mine - care au atributele, calitățile, experiența și susținerea din partid și în opinia publica ce ar permite candidatura la Președinția României", a spus Mircea Geoană.

"În tradiția partidului de până acum, liderul partidului candida la prezidențiale, inclusiv eu. Este decizia lui Victor Ponta ce vrea să facă cu viața și cariera sa politică. Este un om tânăr și faptul că este rezervat cu privire la candidatură, este un lucru firesc, trebuie înțeles. La 41 de ani te poți gândi că este preferabil să rămâi premier și șef de partid, în loc să te duci la o funcție atât de importantă, dar care va fi o ultimă etapă în cariera politică. Este legitim ca Victor Ponta să aibă această dilemă, nu e nimic nefiresc, pentru că nu am avut niciodată un lider atât de tânăr la PSD", a continuat Mircea Geoană.

Întrebat dacă, în situația în care Ponta nu va participa la competiția electorală, va candida el, Geoană a răspuns: "Este decizia partidului, nu este decizia mea". Referitor la ce greșeli nu ar mai face în cazul în care ar ajunge într-o asemenea cursă electorală, senatorul a zis că, în primul rând, s-ar uita mai puțin la "intrigi de partide și de politicieni" și mai mult la "interesele generale ale oamenilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel