Genocid Rwanda. Papa Francisc își cere iertare

Papa Francisc și-a cerut iertare luni pentru "păcatele și eșecurile Bisericii și ale membrilor săi în timpul genocidului din Rwanda", precizând că violența a "desfigurat fața" Bisericii Romano-Catolice, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o întâlnire cu președintele Rwandei, Paul Kagame, pontiful a declarat că speră ca scuzele sale să ajute la promovarea păcii în această țară africană, sfâșiată de genocid în 1994, și să contribuie la o "purificare a memoriei".

Afirmațiile Papei vin în contextul în care anul trecut Biserica Catolică din Rwanda și-a cerut în mod public scuze pentru rolul jucat de unii dintre membrii săi, care, a precizat aceasta, au alimentat ura etnică care a condus la uciderile în masă.

Unele masacre au avut loc în biserici unde oamenii veniți să își caute refugiu au fost uciși de miliții.

Vaticanul a precizat într-o declarație că papa a "implorat din nou iertarea lui Dumnezeu pentru păcatele și eșecurile Bisericii și ale membrilor săi, printre care preoți, bărbați și femei cu convingeri religioase, care au cedat în fața urii și violenței, trădându-și propria misiune evanghelică".

Circa 800.000 de persoane din minoritatea etnică Tutsi, dar și persoane cu convingeri moderate din majoritatea Hutu au fost masacrate în timpul genocidului din 1994. Kagame, un membru al etniei Tutsi, a condus o forță rebelă care a oprit masacrele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel