GENICĂ BOERICĂ, PRINS la MILANO

Genică Boerică, omul de afaceri care a formulat un denunț din închisoare împotriva lui Adrian Năstase în dosarul "Mătușa Tamara", a fost prins la Milano, fiind adus în România în noaptea de luni spre marți.

El era urmărit prin Interpol din primăvara anului 2014 când a fugit din țară înainte să fie condamnat definitiv la zece ani de închisoare.

La sfârşitul lunii ianuarie 2014, Curtea Supremă l-a condamnat pe Genică Boerică la 10 ani de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de peste 4,5 milioane de euro. În aprilie 2014, magistraţii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat pe Boerică într-un alt dosar penal. Afaceristul craiovean a fost acuzat, alături de trei inculpați, de constituirea unui grup infracțional organizat pentru a obține ilegal rambursări de TVA de peste trei milioane de lei de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Dolj. În 2016 a fost din nou condamnat la închisoare.

Fusese declarat mort

La un moment dat, în 2015, presa din Oltenia anunța decesul interlopului Genică Boerică, denunțătorul lui Adrian Năstase. Informațiile se bazau doar pe spusele unor surse apropiate familiei omului de afaceri.

"Surse apropiate familiei lui Genică Boerică susțin că acesta ar fi murit în Mexic, acolo unde ar fi fugit după ce fusese condamnat la închisoare cu executare", anunța o publicație locală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel