Generaţia Facebook: Bobocii din ziua de azi se cunosc cu mult timp înainte de prima zi de şcoală

deschidere an scolar
deschidere an scolar

Deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional "Matei Basarab". În faţa liceului aşteaptă grupuri de elevi îmbrăcaţi după ultima modă, cu nelipsitele căşti din urechi dar şi cu fumul ce iese din zecile de ţigări aprinse. Dintr-un Passat coboară 5 băieţi cu ochelarii de soare deja pregătiţi să înfrunte umbra pe care o lasă castanii ce străjuiesc vechiul liceu, construit încă de pe vremea lui Cuza.

Singurele care mai vin cu flori în mână sunt fetele. În rest, nicio emoţie. Cu toţii parcă se ştiu de o viaţă. Nici măcar "bobocii" nu mai par la fel de dezorientaţi. În curtea liceului îi vezi cum stau în grupuri şi discută. "Avem deja grupul clasei noastre pe facebook. Am început să vorbim imediat după repartizare şi deja suntem prieteni", ne spune o fată care acum a trecut în clasa a noua.

Din spate se văd clar cei care au trecut clasa a 12-a. Cu ochi de expert, băieţii analizează fiecare "boboacă" care trece şi apoi împărtăşesc râzând impresiile. Despre viitorul examen de baclaureat, ce îi aşteaptă la finalul anului, vorbesc mai mult glumă. " Frate, dacă rămâne tot ăsta, (n.r. Funeriu) e nasol frate!", spune unul dintre băieţii din grup.

"Bă vorbeşte diriga!"

Elevii de clasa a 9 nu numai că se cunosc foarte bine între ei înainte de prima zi de şcoală, dar deja îşi cunosc şi profesorii. Singurul subiect care îi distrage de la discuţia lor aprinsă este momentul în care pe scenă urcă viitoarea lor dirigintă. Chiote, aplauze, ba chiar şi o fluierătură. Profesoara le face cu mâna de pe scenă. "O ştim de pe Facebook. Am mai vorbit cu ea şi deja ne-a explicat tot", mă lămureşte Simona, de unde această reacţie.

Nici "tocilarii" de altă dată nu mai sunt

Altă dată imediat ce intrai pe poarta şcolii îi identificai. Acum parcă s-au mai schimbat şi elevii cuminţi. La un studiu mai atent îţi dai seama care ar fi "tocilarul" clasei. Stă puţin mai retras din grup, este îmbrăcat mai sobru şi este singurul care ascultă ce se vorbeşte pe scena mare amplasată în faţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel