Generalul Constantin Lucescu, avocatul soţilor Ceauşescu, a murit

Generalul Constantin Lucescu, cel care i-a apărat pe soţii Ceauşescu în procesul din 25 decembrie 1989, a murit, sâmbătă dimineaţa, în locuinţa sa din Caracal. 

Acesta avea aproximativ 80 de ani şi suferea de o boală gravă, informează corespondentul Mediafax. Potrivit unor surse locale, generalul Constantin Lucescu suferea de o formă gravă de cancer, de mai mulţi ani. Sâmbătă dimineaţa, el a murit în locuinţa sa din Caracal. Soţia lui a murit în urmă cu câţiva ani, iar bărbatul era îngrijit de o femeie.

Generalul Constantin Lucescu a devenit celebru după ce i-a apărat pe Elena şi Nicolae Ceauşescu în procesul de la Târgovişte când cei doi dictatori au fost condamnaţi la moarte. Acesta va fi înmormântat duminică, în Caracal.

Despre generalul Lucescu, cel care i-a apărat, din oficiu, pe soţii Ceauşescu, s-a spus, după proces, că nu şi-a făcut treaba de avocat al apărării aşa cum se întâmplă de obicei la proces, neaducând în timpul judecăţii argumente în favoarea soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu. De altfel, cuplul Ceauşescu nu a beneficiat de nicio cale de atac, sentinţa punându-se imediat în aplicare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel