Generalul american Mark Milley: E puțin probabil ca Republica Populară Chineză să încerce invadarea Taiwanului. Există o mulțime de lecții învățate din războiul din Ucraina

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un general american e de părere că Republica Populară Chineză nu va încerca să invadeze Taiwanul în perioadă următoare.

Este puțin probabil ca China să încerce o invazie a Taiwanului în viitorul apropiat, deoarece ar fi un risc excesiv, potrivit unui general de vârf al SUA.

„Este un obiectiv militar foarte, foarte dificil, o operațiune militară foarte dificil de executat și cred că va trece ceva timp până când chinezii vor avea capacitatea militară și vor fi pregătiți”, a declarat generalul Mark Milley, președinte al șefilor de stat major comun, la un briefing de presă la Pentagon.

Milley a spus că, deși China ar putea lansa lovituri cu rachete și ar putea bombarda Taiwanul, mutarea soldaților chinezi peste strâmtoarea Taiwan și aterizarea lor pe țărmurile țării ar fi o „sarcină militară foarte dificilă de realizat”.

Generalul a menționat, de asemenea, că e de părere că liderul chinez Xi Jinping (習近平) evaluează lucrurile în ceea ce privește costurile, beneficiile și riscurile și că liderul chinez ar crede că încercarea de a ataca Taiwanul în viitorul apropiat se va termina cu o dezamăgire strategică pentru Armata Populară de Eliberare.

„Suntem pregătiți militar și unul dintre scopuri este să ne asigurăm că Taiwanul se poate apăra. Există o mulțime de lecții învățate din războiul din Ucraina. Există lecții învățate pentru Taiwan”, a spus Milley.

Președintele șefilor de stat major a subliniat, de asemenea, că armata Chinei nu are experiență reală în luptă, mai ales când vine vorba de trecerea strâmtorii.

„Nu au experiența pentru a face asta. Nu s-au antrenat încă pentru asta. Ei fac antrenament pe bucăți. Urmărim foarte, foarte îndeaproape câtă capacitate amfibie au, câtă capacitate aeropurtată au”, a mai spus generalul, conform Taiwan News.

Şeful de stat major american: E puţin probabil ca Ucraina să îi poată îndepărta pe ruşi din toată ţara

Şeful statului major american, generalul Mark Milley, a estimat miercuri drept puţin probabil, cel puţin pe termen scurt, ca Ucraina să poată îndepărta militar Rusia din toate teritoriile pe care le ocupă în ţară, inclusiv din Crimeea.

"Probabilitatea unei victorii militare ucrainene, expulzându-i pe ruşi din toată Ucraina inclusiv (...) Crimeea, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în curând nu este foarte ridicată din punct de vedere militar", a spus gen. Milley în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Gen. Mark Milley a mai spus cu acest prilej că China ar comite o "eroare strategică" atacând Taiwanul, similară celei comise de Rusia în Ucraina.

"Cred că acest lucru ar fi imprudent. Ar fi o eroare politică, o eroare geopolitică, o eroare strategică, similară erorii strategice comise de (preşedintele rus Vladimir) Putin în Ucraina", a declarat şeful statului major american răspunzând unei întrebări (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel