Generalul american Ben Hodges: Cred că, până la finalul verii, Ucraina va elibera Crimeea / video

Sursă foto: DefenseRomania.ro
Sursă foto: DefenseRomania.ro

Generalul american Ben Hodges este încrezător că Ucraina poate elibera peninsula Crimeea.

Generalul american Ben Hodges a susținut, la conferința „Unmanned Systems Forum” ,organizată de New Strategy Center în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, că Ucraina poate elibera peninsula Crimeea până la sfâșitul acestei vei:

„Ucraina cu siguranță va câștiga, Acest câștig înseamnă recuperarea tuturor teritoriilor. Cred că până la finalul verii acesteia vor recupera Crimeea, ceea ce este cel mai important lucru.

Este un teren decisiv. Dacă noi, Vestul, rămânem împreună, dacă le livrăm tot ceea ce le-am promis, dacă livrăm mai multe rachete de precizie cu rază lungă de acțiune, atunci absolut, Ucraina va elibera Crimeea până la sfârșitul verii“, a spus generalul american Ben Hodges.

Despre conferința „Unmanned Systems Forum” ,organizată de New Strategy Center. Ministrul Tîlvăr a făcut referire la importanța sistemelor fără pilot

La conferință au participat oficiali și experți civili și militari atât din România, cât și din alte state membre NATO și UE, precum și reprezentanți ai mediului academic și a unor companii cu o vastă experiență în domeniu. 

Războiul din Ucraina se caracterizează printr-o folosire intensă, la scară mare, a sistemelor fără pilot, ceea ce își va pune amprenta atât asupra dezvoltării  acestora, cât și a sistemelor care să contracareze dronele de orice tip. atât a Sub motto-ul „Smart Approach, Fast Development”, conferința a oferit un cadru  pentru dezbateri și evaluări privind situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre ca urmare a agresiunii ruse în Ucraina și modul în care vor evolua în continuare tehnologiile disruptive.

Totodată, potrivit MApN, la conferință, ministrul Angel Tîlvăr a făcut referire la importanța sistemelor fără pilot în războiul modern, menționând că ,,Ministerul Apărării Naționale are, în derulare, mai multe programe de înzestrare importante în acest segment. Anul trecut a fost lansată licitația pentru achiziția de sisteme portabile de combatere a sistemelor de aeronave fără pilot la bord, de tipul UAS și Small UAS, pentru Forțele Terestre. De asemenea, la sfârșitul lunii decembrie, a fost semnat un acord cadru de achiziționare a șapte sisteme UAS Watchkeeper X, din Israel, care vor intra în dotarea Armatei României. Totodată, a fost obținută aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru achiziția de sisteme Bayraktar TB2, cu muniția aferentă și suportul logistic inițial.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel