Urmărește emisiunea live


Generalii ruşi din Ucraina, ucişi cu ajutorul serviciilor de informaţii din SUA

Fotografie creată de Kris Møklebust, de la Pexels
Fotografie creată de Kris Møklebust, de la Pexels

De la începutul războiului din Ucraina, mai mulţi generali ruşi au fost ucişi de forţele armate ale Ucrainei. Se pare, însă, că ucrainenii ar fi primit ajutor de la americani pentru a face asta. 

Conform The Guardian, care citează New York Times, mai mulţi oficiali din Departamentul de Apărare al SUA ar fi confirmat că SUA oferă Ucrainei nu doar arme şi bani, ci şi informaţii care duc la ţinte de nivel înalt. 

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a confirmat chiar că "SUA dă Ucrainei informaţii pe care le pot folosi pentru a se apăra". Ulterior, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate al SUA, Adrienne Watson, a declarat că "informaţiile nu sunt oferite cu intenţia de a ucide generali ruşi". 

Mai mulţi oficiali europeni şi-au exprimat neliniştea cu privire la aceste afirmaţii. "Trebuie să fim foarte atenţi ce declarăm, din două motive: pentru securitatea operaţiunilor de la sol, dar şi pentru că nu vrem să intrăm în război cu Rusia", transmit aceştia, conform sursei citate. 

O altă sursă a comentat pentru The Guardian că declaraţiile americanilor sunt înşelătoare. 

"Nu cred că informaţia cu privire la ţintirea unor generali ruşi cu ajutorul informaţiilor de la americani este exactă. Motivul pentru care ucrainenii au reuşit să ucidă generali ruşi este simplu. Ruşii încă merg pe doctrinele fostei URSS, aşa că ucrainenii sunt suficient de inteligenţi pentru a şti ce zone să ţintească, de îndată ce trupele ruseşti ajung la sol", a precizat sursa. 

Kremlin-ul a transmis joi că este conştient că SUA, Marea Britanie şi alte ţări NATO transmit des informaţii secrete armatei ucrainene, dar că acest lucru nu va opri Rusia să îşi atingă obiectivele în Ucraina. 

12 generali ruşi ucişi de la începutul războiului 

 

Oficialii armatei ucrainene spun că 12 generali ruşi ar fi căzut până acum de la începutul războiului. Cel mai recent a fost weekendul trecut, când a fost ucis generalul Andrei Simonov, în apropierea oraşului Izium din regiunea Harkov. 

La final de aprilie, Zelenski ameninţa cu abandonarea negocierilor cu Rusia 

 

Kievul va abandona negocierile cu Moscova dacă militarii săi, baricadaţi în vastul complex siderurgic Azovstal din Mariupol, în sud-estul Ucrainei, sunt ucişi de armata rusă, a reiterat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de AFP.

"Dacă oamenii noştri sunt ucişi la Mariupol şi dacă pseudoreferendumuri sunt organizate în regiunea Herson (sud), Ucraina se va retrage din orice proces de negociere", a afirmat Zelenski în cursul unei conferinţe de presă la Kiev. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel