General NATO în retragere: Occidentul reacționează la ceea ce face Putin. Ce șanse ar avea Ucraina

foto pexels
foto pexels

Un fost general al NATO a vorbit despre perioada în care Rusia ar putea pune capăt războiului din motive interne. 

Ucraina a luptat curajos și i-a alungat pe ruși din orașele nordice Kiev, Cernihiv, Sumy și Harkov în ultimele săptămâni, dar contraofensiva sa nu a fost susținută, deoarece forțele ucrainene au nevoie de timp pentru a asimila echipamentele militare occidentale, a spus un comandant NATO în retragere publicației AlJazeera

„Tancurile și vehiculele blindate au nevoie de o etapă inițială de pregătire personală și de formare în echipă pentru șofer, artiler, reîncărcător și comandant. Au nevoie de pregătire tactică, inclusiv trageri de probă și exerciții, care nu pot fi făcute în câteva săptămâni. Ciclul de pregătire este de cel puțin șase luni și asta nu se întțâmplă în timp de război. După iluziile președintele rus Vladimir Putin despre câștigarea războiului în 96 de ore, iluziile au început de partea vestică”, a spus generalul Konstantinos Loukopoulos, care a predat tema războiului cu tancuri la academiile militare din Kiev și Moscova.

Armamentul complică situația războiului

Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Canada, Franța, Germania și Republica Cehă se numără printre cei care au promis diferite tipuri de arme și artilerie, iar asta complică lucrurile, a spus Loukopoulos. De exemplu, din 90 de piese de artilerie de obuzier M777 trimise de SUA în Ucraina, aproximativ 18 au fost absorbite, a spus el, adăugând că nu se știe câte dintre cele 12 sau 14 obuziere autopropulsate César trimise de Franța sunt în uz.

„Pentru ca Ucraina să absoarbă armele din Vest și să le facă operaționale, să formeze unitățile potrivite și să le antreneze, este nevoie de opt, nouă luni. Nu poate scoate unitățile active din front pentru a le antrena”, a spus Loukopoulos.

Nimic nu poate schimba avantajul rușilor crede generalul

Acesta este intervalul de timp, crede el, în care Putin trebuie să câștige războiul pe teren și să ajungă la o înțelegere negociată.

„În actualul raport de forțe, tendința generală este în favoarea rușilor. În acest moment nimic nu poate schimba asta. După câteva luni, cu pregătirea unităților de rezervă, ar putea exista o contraofensivă strategică ucraineană care i-ar putea alunga pe ruși”, a mai spus generalul în retragere. 

Loukopoulos crede că acest lucru s-ar putea realiza probabil prin confiscarea de către Ucraina a teritoriului rus pe care l-ar putea schimba cu propriul teritoriu în cadrul negocierilor.

„Pot ucrainenii să creeze un fapt pe teren pentru a contracara câștigurile Rusiei? Momentan nu pot. Fie că ne place sau nu, Rusia are inițiativa politică și militară. Occidentul reacționează la ceea ce face Putin”, a mai adăugat Loukopoulos. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel