General Bartolomeu Constantin Săvoiu, la Biserica Sfântul Mina, din Constantinopol. Sfânta Liturghie, ținută de Patriarhul Bartolomeu I

General Bartolomeu Constantin Săvoiu, Arhonte al Patriarhiei Ecumenice Co-Președinte al "Alliance Mondiale des Eglises Cannoniques Orthodoxes - Alianța Mondială a Bisericilor Cononice Ortodoxe" împreună cu Mitropolitul francez JACQUES , Co-Președinte al "Alliance Mondiale des Églises Cannoniques Orthodoxes", împreună cu o delegație a Exarhatului Ortodox din SUA, condusă de Episcopul Ieremia, a participat, sâmbătă, la Biserica Sfântul Mina, din Constantinopol (Istanbul), la Sfânta Liturghie ținută de Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I.

La acest eveniment a asistat și Consilierul Personal al Președintelui Erdogan pentru Problemele Religioase. Duminică 11 noiembrie, Co-Președinții "Alliance Mondiale des Églises Cannoniques", Gen. Arhonte Bartolomeu Constantin Săvoiu și Mitropolitul Jacques au asistat cu delegația ortodoxă româno-americană, în orașul Silvris, la 80 km de Constantinopol la o mare manifestare la care au participat peste 1500 de credincioși veniți din Grecia la sărbătorirea Sfântului Nectarie, născut în acest oraș .

La această frumoasă manifestare organizată cu sprijinul primarului acestui oraș turc de pe malul mării, fostă cetate greacă, s-a desfășurat o Mare Liturgie ținută de Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, înconjurat de un Sobor de Ierarhi și preoți. După Sfânta Slujbă, a avut loc un program de dansuri folclorice și turcești, susținute de artiști amatori din cele 2 țări.

Co-Președinții "Alianței Mondiale a Bisericilor Canonice Ortodoxe", Gen. Arhonte Bartolomeu Constantin Săvoiu și Mitropolitul Jacques, s-au întreținut călduros, ca și cu o zi în urmă la Constantinopol, cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, despre problemele Ortodoxiei dar și despre apropiata vizită pe care o va efectua între 23-25 noiembrie la București, la invitația Prea Fericitului Patriarh al B.O.R. Daniel pentru Sfințirea Catedralei Neamului.

"Alliance Mondiale des Églises Cannoniques Orthodoxes - Alianța Mondială a Bisericilor Canonice Ortodoxe" are ca scop de a reuni diferitele biserici ortodoxe, independente, autonome sau izolate din lumea întreagă și a le aduce sub Binecuvântarea Canonică a Sanctității Sale, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I și a Marii Biserici Mame Ortodoxe a Sediului Apostolic al Sfântului Andrei care este Constantinopolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel