Urmărește emisiunea live


General american, semnal de alarmă: Rusia ar putea ocupa România

Vladimir Putin
Vladimir Putin

General-locotenent Benjamin Hodges, fost comandant al forţelor americane în Europa, a lansat o ipoteză îngrijorătoare pentru România. 

Hodges consideră că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să-şi dezvolte capabilităţile în regiunea Mării Negre, în caz contrar Rusia ar putea ocupa Odesa şi chiar România, potrivit publicaţiei Česke Noviny.

"Aceasta este regiunea în care Rusia desfăşoară cea mai mare şi cea mai puternică agresiune. Dacă Occidentul nu face nimic în legătură cu anexarea Crimeii, este foarte posibil ca Odesa să fie următorul oraş ocupat şi, probabil, şi România", a afirmat generalul.

Vezi și: Iohannis, decret Ciucă. Leș: Jenant pentru mine! Aici este scăparea mea. Regret asta

"O traiectorie care poate duce la un conflict"

Ben Hodge consideră că în următorii 10 ani ar putea izbucni un război între SUA şi China: "Sper să nu am dreptate, dar mă uit la ceea ce face China, urmăresc ceea ce spun conducătorii săi şi văd o traiectorie care poate duce la un conflict. Acest posibil conflict va stabili sferele de influenţă în Pacific".

Washingtonul este îngrijorat de atitudinea Rusiei față de economia ucraineană. Statele Unite trimit două nave de coastă Ucrainei şi au în plan să trimită și radare speciale în Ucraina, România, Bulgaria şi Georgia.

Vezi și: Michael Jackson, acuzatii abuz. Macaulay Culkin: Este normal!

„Acest lucru nu va schimba situaţia în mod drastic, dar datorită acestor mijloace de descurajare, Rusiei îi va fi mai greu să atace Ucraina", a declarat Kurt Volker, reprezentantul special al Departamentului de Stat pentru Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel