Gen. Philip Breedlove, la București. Rușii, îngrijorați de planurile NATO în România: Se cer măsuri extraordinare

Declarația făcută la București de comandantul suprem al forțelor NATO în Europa, Philip Breedlove, potrivit căreia România ar putea găzdui armament greu al Alianței, a atras atenția presei din Rusia și a analiștilor de la Moscova, care percept o posibilă astfel de măsură ca pe o amenințare pentru securitatea Federației Ruse.

Russia Today subliniază într-un material publicat pe site-ul său afirmația făcută de generalul Breedlove la sediul MApN, într-o conferință comună de presă cu ministrul român al Apărării, Mircea Dușa.

„Da, această decizie va fi anunţată foarte curând. Sunt sigur că atunci când lucrul acesta se va întâmpla, România va răspunde afirmativ, ca de fiecare dată, şi va fi de acord cu prepoziţionarea acestei tehnici, fiind întotdeauna un partener de încredere pentru NATO”. Ministrul român al Apărării a confirmat, precizând că există „discuţii deja la nivel tehnic vizavi de pre-poziţionare”.

Postul public al Rusiei notează că, în opinia experților ruși, România va găzdui în curând o serie de vehicule armate, sisteme antiaeriene, avioane de luptă și artilerie. O parte a acelorași experți apreciază că NATO își securizează granițele geopolitice și se pregătește pentru o confruntare de lungă durată cu Rusia.
 

Gen. Philip Breedlove: România, un partener remarcabil al NATO. Rusia îi poate cauza probleme din cauza scutului de la Deveselu

 
 
Președintele Academiei pentru Probleme Geopolitice, Konstantin Siskov, a declarat pentru Sputnik că astfel de măsuri sunt parte a unei strategii mai ample a NATO de a-și consolida frontierele estice, hotărâre luată după disoluția Pactului de la Varșovia.
 
Siskov crede că NATO ar putea folosi asemenea fortificații în vederea unei potențiale operațiuni militare menite să amenințe Moscova dacă nu sunt combătute cu măsuri adecvate.
 
Dată fiind vecinătatea României, timpul de zbor al avioanelor NATO spre un număr de centre și aerodromuri cheie s-ar reduce la mai puțin de jumătate de oră, a avertizat Siskov, care a adăugat că trebuie luate măsuri extraordinare pentru a preveni amenințările NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel