Gen. Mihail Popescu, depus la Cercul Militar - FOTO

Sicriul cu corpul generalului de patru stele, Mihail Popescu, care a murit joi seara, a fost depus la Cercul Militar Național.

Înconjurat de patru jandarmi și de multe coroane, generalul era îmbrăcat în uniformă și avea decorațiile agățate pe piept. Alături de ele, chipiul. Liniște. Familia îndoliată stătea pe o parte a sălii de priveghi. De la fostul șef al Statului Major General și-au luat adio și locțiitorul șefului SMG, Dan Ghica Radu, și generalul-locotenent Ștefan Dănilă.

Nu a fost uitat nici de Marin Ghinoiu, acum colonel în rezervă. El a fost mâna dreaptă a generalului Mihail Popescu, a fost șeful serviciului secretariat al SMG. A aflat vestea morții generalului de la televizor. Își amintește "Când a venit Mihail Popescu la conducerea SMG, Armata nu avea bani nici de soldă. S-a dus, a vorbit cu președintele. Emil Constantinescu a știut atunci ce om să aleagă la conducerea Armatei."."A fost aproape de oameni", spune Ghinoiu Marin, care-și amintește că se întâlnea cu fiecare structură a SMG. În plus, "niciodată nu a spus despre vreo problemă "lasă că o rezolvăm mai încolo", toate problemele cu care m-am dus la el le-a rezolvat", își amintește colonelul în rezervă.

"Datorită generalului Mihail Popescu și fostului ministru al apărării Mircea Pașcu am intrat în NATO", spune cu admirație Marin Ghinoiu, cel care în semn de loialitate a ieșit la pensie în același timp cu Mihail Popescu.

Marin Ghinoiu a publicat pe pagina de socializare un articol dintr-un ziar despre Mihail Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel