Gelu Diaconu, trimis în judecată: Am o frustrare teribilă

Gelu Ştefan Diaconu, fostul șef ANAF, a declarat, marți, la ieșirea de la DNA, că dosarul său a fost înaintat instanței, arătând că nu știe ce conține pentru că nu a avut avocat. 

Gelu Ştefan Diaconu a fost pus sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, alături de vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu.

Cei doi au fost acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. Prejudiciul adus bugetului Uniunii Europene prin fraudarea proiectelor se ridică, potrivit DNA la mai bine de 30 de milioane de lei.

Citește și: Fostul şef ANAF, audiat la DNA

„Dosarul a fost înaintat instanţei. Mi s-a adus la cunoştinţă lucrul acesta, am dat o declaraţie scurtă în care am reiterat susţinerile din memoriul pe care l-am depus, dosarul va fi făcut public, eu nu am avut acces pentru că nu am avut un avocat, nu am dorit în această fază. Veţi fi ţinuţi la curent cu toată desfăşurarea anchetei când va ajunge în instanţă. E o chestiune, în opinia mea, care ţine strict de profesia fiscală, chiar dacă am avut calitatea de suspect şi acum m-am trezit în instanţă şi pentru precizările de natură pur administrativ fiscale nu era necesară asistenţa unui avocat. Nu poate exista un prejudiciu atâta timp cât contribuţia de asigurări de sănătate a grupului infracţional a fost amnistiată, noi vorbim de 4.500.000 de contribuabili, adică amărâţii României. În ac categorie s-au încadrat si cei care fac obiectul cercetărilor parchetului Acuzaţia care mi se aduce este că am emis acea circulară de suspendare a emiterii sau punerii în executare a titlurilor de creanţă şi nu de anularea obligaţiilor a cărui termen de prescriere este în decembrie 2017 că aş fi făcut-o cu scopul de a-i scuti pe cei din Partida Romilor sau grupul infracţional să-şi plătească cei 468 de lei. Nevinovat. Am o frustrare teribilă, dar cu toate astea veți vedea că adevărul va ieşi la suprafaţă", a declarat Gelu Diaconu, marți, la ieşirea de la DNA, după o oră de audieri.

De asemenea, fostul șef al ANAF a precizat că despre Partida Romilor a aflat cu o zi înainte de a fi citat, respectiv 8 febuarie 2016 și că la el nu a existat niciun fel de intervenție din partea celorlalți vizați în dosar. "E o logică pe care alunecă organul de cercetare penală, bazându-se pe aceste intervenții care înțeleg că există în dosar, dar nu la adresa mea", a mai spus fostul șef al ANAF.

Gelu Diaconu este acuzat că, în calitate de președinte ANAF, a emis o circulară prin care cei care făceau parte din asociația Partida Romilor erau scutiți de plata taxelor și a impozitelor, fapt ce a adus prejudicii statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel