Rezoluție PE: Gazul și energia nucleară nu pot fi utilizate ca soluție de tranziție către economia verde

Parlamentul european
Parlamentul european

Amendamentele susținute de grupul PPE la textul rezoluției adoptate miercuri în Parlamentul European au fost respinse.

Parlamentul a adoptat miercuri poziția sa asupra Pactului ecologic european, prezentat de către Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, în dezbaterea plenară din decembrie, conform unui într-un comunicat oficial al instituției.

Însă, amendamentele susținute inclusiv de România au fost respinse. Astfel, gazul și energia nucleară nu pot fi utillizate ca soluții de tranziție către atingerea obiectivelor din Pactul Ecologic European, așa numitul Green Deal, remarcă G4media.ro. Au fost respinse și amendamentele la paragrafele despre mobilitate, prin care România încerca să oprească obligarea transportatorilor de a reveni în țara de origine după opt săptămâni.

Conform sursei citate, rezoluția Parlamentului European a fost votată la o zi după ce Comisia von der Leyen a prezentat planul de un trilion de euro pentru „înverzirea” Europei, care are un impact major asupra economiei, în special în sectorul auto și al mobilității.

Poziția României

Poziția oficială a României, consultată de G4Media.ro, este că gazul natural poate contribui la facilitarea tranziției către o economie de-carbonizată. Fără investiții în proiecte de gaz, România și alte state membre s-ar vedea în imposibilitatea respectării noilor ținte europene privind emisiile de carbon.

România susține că și energia nucleară ar trebui să fie tratată ca o sursă valoroasă pentru atingerea obiectivului de neutralitate climatică, cu condiția aplicării celor mai înalte standarde de securitate nucleară pe întregul ciclu de viață al centralelor nucleare. O țintă europeană pentru 2050 este un obiectiv foarte ambițios si acesta poate fi atins numai dacă energia nucleară este menținută în mix-ul energetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel