Gazprom spune că Nord Stream 2 e în PERICOL din cauza sancțiunilor impuse de SUA

Gazprom spune că Nord Stream 2 e în pericol din cauza sancțiunilor impuse de SUA
Gazprom spune că Nord Stream 2 e în pericol din cauza sancțiunilor impuse de SUA

În urma sancțiunilor impuse de Statele Unite ale Americii, Gazprom spune că Nord Stream 2 se află în pericol.

Compania rusă de gaz Gazprom a recunoscut că există riscul ca țeava submarină către Germania să fie suspendată sau anulată după ce, marți, Statele Unite au aplicat sancțiuni asupra unei nave ruse implicate în construcția sa. Ministerul Economiei din Germania a declarat că a fost informat în prealabil cu privire la noile sancțiuni ale SUA împotriva navei ruse Fortuna și a proprietarului acesteia. „Cu regret, luăm act de acest anunț”, a spus ministerul.

Gazprom se teme de sistarea lucrărilor



SUA au declarat că conducta Nord Stream 2, în valoare de 11 miliarde de dolari, ar face Europa mai dependentă de gazul rusesc și ar afecta securitatea energetică europeană. Kremlinul a răspuns acuzând guvernul SUA că încearcă să promoveze vânzările propriului său gaz natural lichefiat. Într-un memorandum pentru investitori, Gazprom a notat riscuri politice pentru Nord Stream 2. Compania a recunoscut că ar putea face „implementarea proiectului imposibilă sau irealizabilă și poate duce la suspendarea sau anularea acestuia”, potrivit știrilor TASS agenţie.

Într-un interviu, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a deplâns ceea ce a descris drept „presiune brută și ilegitimă a SUA”. De asemenea, acesta a precizat: "Urmărim îndeaproape situația și o analizăm pe măsură ce continuăm munca pentru finalizarea proiectului".

Construcția conductei a fost suspendată în decembrie 2019, când o firmă elvețiană și-a scos navele din proiect pe fondul amenințărilor cu sancțiunile SUA, obligând Gazprom să încerce să-l finalizeze cu propriile resurse. După un efort îndelungat de desfășurare a navelor rusești de instalare a țevilor, lucrările de construcție au fost reluate în apele germane luna trecută, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel