Formula 1 condamnă limbajul rasist şi abuziv al lui Nelson Piquet la adresa lui Lewis Hamilton

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Formula 1 a protestează faţă de triplul campion mondial Nelson Piquet pentru că a folosit un limbaj rasist şi abuziv la adresa lui Lewis Hamilton. 

Într-o declaraţie, F1 a transmis următoarele: „Limbajul discriminatoriu sau rasist este inacceptabil sub orice formă şi nu are ce căuta în societate. Lewis este un ambasador incredibil pentru sportul nostru şi merită respect (...) Eforturile sale neobosite pentru a promova diversitatea şi incluziunea sunt o lecţie pentru mulţi şi un lucru la care ne angajăm în F1."

Piquet a discutat despre accidentul dintre Hamilton şi pilotul Red Bull Max Verstappen în primul tur al Marelui Premiu al Marii Britanii de anul trecut.

El a descris incidentul ca fiind „o glumă" şi a spus că Hamilton a fost norocos că doar Verstappen s-a accidentat. Brazilianul a folosit o înjurătură în atunci când şi-a exprimat opinia că Hamilton a făcut o greşeală.

Echipa lui Hamilton, Mercedes, a reacţionat: „Condamnăm în cei mai puternici termeni orice utilizare a limbajului rasist sau discriminatoriu de orice fel. Lewis a fost vârful de lance al eforturilor sportului nostru de a combate rasismul şi este un adevărat campion al diversităţii pe pistă şi în afara ei. Împreună, împărtăşim o viziune pentru un motorsport divers şi incluziv, iar acest incident subliniază importanţa fundamentală de a continua să ne străduim pentru un viitor mai luminos."

Piquet, care este tatăl partenerei de viaţă a lui Verstappen, Kelly Piquet, are deja un istoric de declaraţii nepotrivite. În timpul carierei sale de pilot, el a pus la îndoială în mod public sexualitatea lui Ayrton Senna şi l-a numit pe rivalul său „taximetristul din Sao Paulo".

De asemenea, a făcut comentarii jignitoare la adresa lui Nigel Mansell şi a soţiei britanicului pe vremea când erau coechipieri la Williams. FIA, organismul care guvernează sporturile cu motor, a declarat la rândul ei: „FIA condamnă cu fermitate orice limbaj şi comportament rasist sau discriminatoriu, care nu îşi au locul în sport sau în societatea în general. Ne exprimăm solidaritatea cu Lewis Hamilton şi susţinem pe deplin angajamentul său faţă de egalitate, diversitate şi incluziune în sporturile cu motor".

Lewis Hamilton, ridicat la rang de cavaler în Marea Britanie

La finalul anului trecut, Lewis Hamilton a fost ridicat la rangul de cavaler pentru servicii aduse sportului cu motoare. 

Britanicul de 36 de ani a primit titlul într-o ceremonie oficiată de Prinţul Charles în timpul unei ceremonii la palatul Windsor, ceremonie la care a participat alături de mama sa. 

În 2008, el mai primise un titlu nobiliar, după ce a câştigat primul său titlu în Formula 1. Ceremonia a fost organizată la trei zile după ce Hamilton a pierdut şansa de a câştiga al optulea titlu mondial în Formula 1.

Emma Răducanu, despre Lewis Hamilton: Un tip foarte cool. M-a ajutat

Jucătoarea britanică de origine română, Emma Răducanu, locul 19 WTA, i-a mulţumit pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton pentru sfatul pe care i l-a dat după victoria de la US Open 2021.

Emma Răducanu a menționat ce i-a spus pilotul de Formula 1 după un meci demonstrativ pe care l-a jucat cu Gabriela Ruse, la Royal Albert Hall.

'A fost foarte cool şi m-a ajutat. Mi-a spus: Ai răbdare, abia ai urcat pe val. Este totul bine. Să nu-ţi faci griji. M-a liniştit. Este un tip foarte cool', a spus Emma Răducanu despre Lewis Hamilton, potrivit Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel