Gazprom a redus livrările de gaze către România. Vezi contextul

Compania Gazprom a redus, pentru a doua oară în ultima perioadă,  livrările de gaze naturale către România, de data aceasta cu 13 la sută. 

Compania Transgaz a anunţat că, de miercuri, Gazprom a redus livrările de gaze către România. Transgaz a înregistrat volume mai scăzute cu 13% faţă de cele normale.

Mininistrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu a declarat, în luna septembrie, că România nu ar avea nicio problemă în perioada de iarnă chiar dacă Gazprom ar opri în totalitate livrările de gaze şi iarna ar fi extrem de dificilă.

"Cred că trebuie să începem să ne obişnuim cu această situaţie. Cantităţile (importate - n.r., de aproximativ 200.000 metri cubi pe zi) sunt absolut nesemnificative şi nu există niciun fel de risc pentru perioada de iarnă, chiar dacă furnizarea s-ar opri de tot până la primăvară şi chiar dacă va fi o iarnă extrem de dificilă", a spus Răzvan Nicolescu.

Citește și: Constantin Niță: România nu poate fi afectată de decizia Gazprom de reducere a livrarilor de gaze naturale

Ultima oară, Gazprom a redus livrările de gaze către România în luna septembrie, fără să explice motivele pentru scăderea volumelor.

România consumă anual circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale şi produce aproximativ 11 miliarde metri cubi. Diferenţa este importată din Rusia, prin firme intermediare, la preţuri mai mari decât cele ale gazelor produse intern.

Decizia Gazprom ar putea fi legată de decizia premierului de a face, joi,  o vizită oficială la Kiev, unde se va întâlni cu omologul ucrainean, dar și cu cel al republicii Moldova. În acest context, Rusia poate să dea un nou avertisment țărilor care sprijină Ucraina.

Citește și: Gazoductul Iaşi – Ungheni va fi inaugurat oficial la finalul lunii august

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel