Gaze naturale. Rusia și Ucraina, la tribunal

Gazprom
Gazprom

Gazprom și Naftogaz nu se înțeleg, mai ales după ce grupul rus trebuie să plătească mai mult de 2.5 miliarde dolari.

Grupul rus Gazprom a anunţat, vineri, că a depus o solicitare la un tribunal internaţional de arbitraj din Stockhoom, în care cere terminarea contractelor de furnizare şi tranzit de gaze naturale încheiate cu Naftogaz, compania nțională din Ucraina, transmite Reuters, citată de Agerpres. În mod normal, cele două contracte urmează să expire la finele lui 2019.

Negociază pentru viitor

Alexei Miller, director general de la Gazprom, a declarat, vineri, că grupul rus este gata să poarte negocieri cu compania ucraineană Naftogaz pe tema tranzitului gazelor naturale după expirarea actualului contract. "Gazprom este gata să negocieze cu Naftogaz pe tema tranzitului gazelor naturale după 2019. Cu toate acestea, Ucraina trebuie să motiveze fezabilitatea economică a tranzitului pe teritoriul său", a subliniat Alexei Miller.
Ucraina este, prin poziția geografică, o ţară importantă pentru tranzitul gazelor naturale ruseşti spre Europa, unde Gazprom controlează aproximativ 35% din piaţa gazelor naturale.

[citeste si]

Gazprom, bun de plată

Gazprom avertiza încă de luna trecută că va pune capăt contractelor cu Ucraina după ce același tribunal internaţional de arbitraj de la Stockholm a decis că grupul rus trebuie să plătească companiei Naftogaz suma de 2,65 miliarde dolari, după o dispută de durată dintre cele două companii pe tema livrărilor de gaze naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel