Gavrilescu, apel către Guvern: Deşteptarea! Oamenii sunt disperaţi!

Gratiela Gavrilescu
Gratiela Gavrilescu

"Proiectul Legii privind achiziționarea produselor alimentare din producție autohtonă, prin care toate structurile de stat care/prin care se asigură consum colectiv (ca, de exemplu: unități militare, spitale, cantine sociale, unități de învățământ, penitenciare și altele asimilate) vor fi obligate să achiziționeze numai bunuri alimentare de producție internă, realizate exclusiv din materii prime românești, pe care l-am depus, luna trecută, la Parlament, se află în dezbaterea comisiilor de specialitate, la Senat", transmite Graţiela Gavrilescu.

"Fac apel la premierul României să îi solicite ministrului Agriculturii să urgenteze avizarea, pe care o așteptăm DE TREI SĂPTĂMÂNI! Deșteptarea, Guvern! Vă gândiți și vă mișcați atât de greu, încât ați ajuns să îi enervați chiar și pe parlamentarii care vă susțin(eau?!)!

Contez pe votul favorabil al acestui proiect!

Toți parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, au obligația morală și constituțională de a apăra interesele producătorilor și consumatorilor români!Atât eu, cât și colegul meu Horia Constantinescu, alături de care am lucrat la elaborarea proiectului, suntem pregătiți să le oferim celor interesați toate informațiile suplimentare necesare și să preluăm orice soluție ar putea conduce la îmbunătățirea și urgentarea adoptării lui.

Deja, în Gruparea Umanistă, am constituit un colectiv de lucru în acest scop și cer public Guvernului Orban să își mobilizeze forțele, de pe acum, pentru a-l pune în practică imediat după promulgare!", a scris Graţiela Gavrilescu pe Facebook.

Graţiela Gavrilescu: Dacă apelul meu nu îl impresionează, să privească în jur

"Iar dacă apelul meu nu îl impresionează, să privească în jur: culturile agricole, care nu au fost compromise de secetă, sunt, pe zi ce trece, afectate de ploile abundente.

Alimentele se scumpesc văzând cu ochii, în timp ce salariile scad sau... dispar. Pensiile și alocațiile nu cresc așa cum a decis Parlamentul. Ajutorul european nu este accesat iar asta ne creează un nou handicap în raport cu celelalte state europene în ceea ce privește prețul produselor alimentare. Deci... importăm ieftin, dar prea mult și deseori nesănătos, în loc să ne susținem propria agricultură!

De ce celelalte state au putut adopta și aplică deja programe similare acestuia?! Fermierii și procesatorii români sunt disperați! Nu mai avem nici timp și nici răbdare pentru experimentul Cîțu&Co! Guvernați sau demisionați!", transmite Graţiela Gavrilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel