Gary Cohn și-a dat DEMISIA de la Casa Albă

Gary Cohn, principalul consilier economic al preşedintelui Donald Trump, și-a dat demisia. 

Demisia sa a survenit după anunţul lui Donald Trump privind impunerea unor tarife asupra importurilor de oţel şi aluminiu, care vor afecta în special Canada şi Mexicul.

”A fost o onoare să-mi servesc țara”

Casa Albă a transmis declarația consilierului lui Donald Trump: ”A fost o onoare să îmi servesc ţara şi să implementez politici economice de stimulare a creşterii, în folosul poporului american, în special aprobarea reformei istorice a fiscalităţii. Îi sunt recunoscător preşedintelui pentru că mi-a oferit această ocazie şi îi urez lui şi administraţiei mari succese pe viitor”.

Potrivit presei americane citate de DPA, Cohn a apreciat că barierele protecţioniste anunţate de preşedintele SUA vor fi urmate de retorsiuni care vor lovi alte ramuri ale industriei americane. În cele din urmă, a prevalat opinia altor apropiaţi ai lui Donald Trump. 

Cohn, fost bancher pe Wall Street

Gary Cohn, veteran al Wall Street, fost bancher la Goldman Sachs şi arhitect al reformei fiscale din 2017, nu este primul demisionar dintr-o poziţie-cheie la Casa Albă. În august anul trecut, din echipa lui Trump a plecat Steve Bannon, consilier răspunzător de strategia preşedinţiei. În februarie anul acesta, au demisionat Rob Porter, şeful de personal al administraţiei prezidenţiale, şi Hope Hicks, directoare de comunicare, una din cele mai vechi colaboratoare ale lui Donald Trump.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel