Garry Kasparov acuză "elita lui Vladimir Putin" de asasinarea lui Boris Nemțov

Campionul mondial la şah şi opozant al Kremlinului Garry Kasparov a acuzat miercuri, la Washington, elita preşedintelui rus Vladimir Putin de asasinarea lui Boris Nemţov. El a afirmat că aceasta consideră că poate face orice în Rusia.

"Boris Nemţov a fost ucis deoarece aşa ceva este posibil (în Rusia). Putin şi elita sa consideră că după 15 ani de putere totul este posibil, că pot face orice", a acuzat Garry Kasparov în faţa Subcomitetului pentru Europa din Senatul american.

"Boris (Nemţov) a fost un critic vehement al unui stat poliţienesc care nu tolerează criticile", a continuat el, adăugând că opozantul rus se pregătea să prezinte un raport cu dovezi privind "prezenţa trupelor ruseşti în Ucraina".

Citește și: Barack Obama, despre asasinarea lui Boris Nemțov

Anterior, Garry Kasparov, care locuieşte acum în Statele Unite, a declarat că asasinarea lui Boris Nemţov arată că regimul Putin şi cei care îl susţin mint atunci când spun că se bucură de un puternic sprijin popular.

"Dacă ai 86 la sută sprijin, de ce ai ucide pe cineva ca Boris?", s-a întrebat fostul campion mondial la şah, citat de Mediafax. "El ar putea ajunge la două milioane de persoane online în cel mai bun caz. O demonstraţie strânge câteva sute de persoane cel mult. Aşa că dacă eşti încrezător, de ce să faci asta?", a continuat Kasparov.

În vârstă de 55 de ani, Boris Nemţov, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal vineri seară, în apropierea Kremlinului.

Vezi și: Mark Lippert, ambasadorul SUA la Seul, rănit după ce a căzut victimă unui atac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel