Gari Kasparov, mesaj dur pentru Vladimir Putin: E un dictator! Sper să fie judecat pentru crimele comise - VIDEO

Gari Kasparov, mesaj dur pentru Vladimir Putin / Foto: Facebook
Gari Kasparov, mesaj dur pentru Vladimir Putin / Foto: Facebook

Gary Kasparov, unul dintre cei mai influenți oponenți ai lui Vladimir Putin, a transmis un mesaj dur în timpul vizitei sale la București.

Cel mai mare șahist al tuturor timpurilor, Gari Kasparov, i-a criticat dur pe președintele Rusiei, Vladimir Putin și pe cel al Belarusului, Alexandr Lucașenko. Declarațiile au fost făcute la București, unde Kasparov a deschis un turneu de șah la care participă 10 dintre cei mai buni jucători de şah ai momentului, dar şi românii Constantin Lupulescu şi Bogdan Deac, transmite Realitatea Plus. Cunoscut ca opozant al regimurilor autocratice, Kasparov a fost întrebat și despre acțiunile pe care Rusia și Belarus le-au întreprins în ultima perioadă. 

„Vorbiți despre doi dictatori și despre colaborarea lor. Unul este mai mare și altul este mai mic. Orele lui Lukașenko sunt numărate, dar, cât timp va avea susținerea dictatorul rus, el va continua să facă ceea ce a făcut și până acum. Și aici includ și pirateria, cum ne amintim de ultimul caz, ce a vizat aterizarea forțată a acelui avion în Minsk. Noi știm din istorie că niciun dictator nu se va opri, până nu va fi oprit de cineva. Atâta timp cât comunitatea internațională nu vine cu nicio soluție, care să oprească aceste activități și nu pune etichete clare pe acești dictatori, ei nu se vor opri. Eu nu-l știu ca fiind președinte pe Putin, eu știu că este dictator. Numindu-l președinte, îi ofer prea multă credibilitate acestui sistem politic fals, care este folosit în Rusia. Sper că într-o zi se va face dreptate pentru crimele pe care le-a comis.”, a .răspuns Kasparov.

Kasparov: Când se va prăbuși regimul, și dictatorul se prăbușește

Gari Kasparov a transmis un mesaj și celorlalți lideri mondiali, începând cu președintele Statelor Unite, Joe Biden. El l-a îndemnat să acționeze ferm, ca să arate puterea lumii libere și să nu încerce niciodată să mulțumească un dictator. Marele maestru al șahului este încrezător că regimul de la Kremlin va cădea în cele din urmă. 

"Sunt sigur că atunci când se va prăbuși regimul, și dictatorul se prăbușește. Nu o să-l ajute nimeni. Cei care au curajul să protesteze în Rusia merită sprijinul și respectul nostru.”, a  mai spus Garry Kasparov, într-o conferință de presă susținută la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel