Garda Națională din SUA antrenează armata Taiwanului: Sprijinul este în contextul amenințării actuale a Chinei

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Statele Unite ale Americii oferă pregătire militară forțelor armate din Taiwan prin Garda Națională.

Garda Națională, o forță militară a Statelor Unite, a început să antreneze armata taiwaneză la un moment dat înainte de primăvara anului 2022, au declarat surse pentru Nikkei. În timpul unei vizite din mai 2022 a senatorului american Tammy Duckworth, președintele Tsai ing-wen a declarat că Pentagonul plănuiește un antrenament între Garda Națională și armata Taiwanului.

Surse implicate în cooperarea în domeniul apărării au precizat că antrenamentul a început înainte de comentariul lui Tsai. Gărzile Naționale din mai multe state au antrenat forțele armate ale Taiwanului în Taiwan și SUA, inclusiv o unitate din Hawaii, se arată în raport.

Garda Națională antrenează militarii din 95 de țări din întreaga lume, în primul rând prin Programul de Parteneriat de Stat (SPP). Instruirea prin SPP este adaptată nevoilor fiecărei țări, care pot include tactici de infanterie, operațiuni de aviație, apărare cibernetică, răspuns la dezastre, combatere a terorismului și sprijin medical.

CITEȘTE ȘI     -    Anul în care este „probabil“ ca Republica Populară Chineză să invadeze Taiwanul: Am putea fi țapul ispășitor al lui Xi Jinping

Sprijinul e în contextul amenințării actuale a Chinei

În mod obișnuit, Garda Națională a unui stat antrenează o singură țară, dar pregătirea pentru Taiwan este „altceva decât SPP, deoarece Taiwanul lucrează cu mai multe state”, a declarat o sursă pentru Nikkei.

„Prin SPP, majoritatea țărilor lucrează doar cu un singur stat, dar Taiwanul are mai multe opțiuni de antrenament decât SPP”, a mai spus sursa.

„Nu avem un comentariu asupra operațiunilor, angajamentelor sau antrenamentelor specifice, dar aș sublinia că sprijinul și relația noastră de apărare cu Taiwan rămân aliniate la amenințarea actuală reprezentată de Republica Populară Chineză”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului. 

„Angajamentul nostru față de Taiwan este solid și contribuie la menținerea păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwan și în regiune”, a adăugat el.

Extinderea pregătirii militare reflectă îngrijorarea crescândă a Washingtonului cu privire la un potențial conflict în Taiwan. De asemenea, vine în contextul intensificării activității militare chineze îndreptate către Taiwan, sub formă de intruziuni aproape zilnice în zona de identificare a apărării aeriene a țării și exerciții militare la scară largă ale Armatei de Eliberare a Poporului din ce în ce mai frecvente, conform Taiwan News.

CITEȘTE ȘI     -    Tensiuni în Pacific. China a efectuat „exerciții de confruntare” în Marea Chinei de Sud, după ce SUA au trimis un portavion cu propulsie nucleară în zonă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel