Gard la granița dintre România și Ungaria. Discuții aprinse în Parlamentul ungar

Un parlamentar Jobbik este de părere că gardul de la frontiera dintre Ungaria și Serbia este justificat. Adam Mirkoczki cere măsuri împotriva imigrației și la granițele cu România, Ucraina și Croația.

Parlamentarul este de părere că dacă frontiera cu Serbia va fi blocată prin gard, traficanții de persoane vor căuta alte rute. Prin urmare, Adam Mirkoczki propune măsuri suplimentare de control la frontierele Ungariei cu România, Croaţia şi Ucraina.

Szilard Nemeth, vicepreşedinte al Comisiei pentru Securitate Naţională din Parlamentul ungar, susține că gardul care va despărți Ungaria de Serbia va respecta standardele NATO. El a mai declarat că dintre imigranții care pătrund în Ungaria, 99% sunt sârbi.

Ungaria ridică un zid de 4 metri la graniţa cu Serbia pentru a împiedica intrarea imigranţilor

Zsolt Molnar, parlamentar socialist, se opune ridicării gardului indiferent în ce standarde se încadrează, considerâmd că "o astfel de structură nu este pentru Europa". Oficialul guvernamental Janos Lazar a argumentat: "Guvernul Ungariei nu este fericit să construiască un gard la frontiera cu Serbia, dar, pentru garantarea securităţii ţării, acest proiect este necesar". Lazar a adăugat că "acest proiect nu a fost aprobat pentru amuzament", explicând că "venirea a 150.000 de clandestini" ar reprezenta un risc pentru Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel